Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες του νέου KIA Picanto - Θυμίζει Niro και Sportage (photos)


Το αυτοκίνητο πόλης της KIA ετοιμάζεται να ανανεωθεί, με τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν να δείχνουν σημαντικές αλλαγές στη σχεδίαση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: AUTOSPY.NET
  • 6/6/2023

Το KIA Picanto βρίσκεται στην τρίτη γενιά του, η οποία παρουσιάστηκε το 2017 και δέχθηκε facelift τρία χρόνια αργότερα. Πλέον, ετοιμάζεται να ανανεωθεί ξανά, προκειμένου να συνεχίσει την πορεία του στις αγορές.

Πριν από λίγες ώρες διέρρευσαν φωτογραφίες του αυτοκινήτου πόλης των Νοτιοκορεατών σε διάφορα site και forum στο διαδίκτυο, ανάμεσα στα οποία και το Autospy και οι αλλαγές που εμφανίζονται είναι πολλές και δείχνει να «ακολουθούν» τη φιλοσοφία των νέων Sportage, Niro αλλά και EV9.

Το εμπρός μέρος έχει πιο «τετραγωνισμένη» και επίπεδη σχεδίαση, ενώ το καπό μοιάζει να είναι ελαφρώς ψηλότερο από το τρέχον μοντέλο. Τα φωτιστικά σώματα είναι κάθετα τοποθετημένα και δείχνουν να συνδέονται μεταξύ τους με μια φωτεινή μπάρα, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στο νέο λογότυπο και την μάσκα.

Ανασχεδιασμένα είναι και τα πίσω φώτα, που επίσης συνδέονται με μια εγκάρσια τοποθετημένη φωτεινή μπάρα. Συνολικά το πίσω μέρος έχει νέα σχεδίαση, που «αγγίζει» τον προφυλακτήρα, τη θύρα του χώρου αποσκευών αλλά και το διαχύτη.

Μία εκ των φωτογραφιών που διέρρευσε δείχνει και το εσωτερικό του νέου Picanto, το οποίο διαθέτει καινούριο ψηφιακό πίνακα οργάνων. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος μπορεί να αφορά την έκδοση GT-Line που παρουσιάζεται στις φωτογραφίες, οπότε θα χρειαστεί να κάνουμε λίγη υπομονή.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για την περίπτωση των κινητήριων συνόλων. Αυτή τη στιγμή, το Picanto διατίθεται σε δύο εκδόσεις του κινητήρα 1,0 L, με ισχύ 67 PS και 100 PS.