Διαρροή: Αυτό είναι το νέο Renault Clio (video)


Οι ανάγκες κινηματογράφησης της facelift έκδοσης, προφανώς για διαφημιστικούς λόγους, έφεραν την πρόωρη αποκάλυψη για το γαλλικό μοντέλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 21/2/2023

Η Renault ετοιμάζεται να αποκαλύψει την facelift έκδοση του Clio το καλοκαίρι, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί εντός της άνοιξης.

Ωστόσο, η διαδικασία κινηματογράφησης που έγινε στη Βαλένθια, προφανώς για διαφημιστικούς λόγους της γαλλικής εταιρείας προκειμένου να προμοτάρει τη νέα έκδοση, είχε ως αποτέλεσμα να αποκτήσουμε ήδη μια εικόνα για τη σχεδίασή του.

Δυστυχώς, η «κατασκοπευτική» λήψη που προέκυψε καλύπτει το αμάξωμα μόνο από μία γωνία, με αποτέλεσμα να μπορούμε να σχηματίσουμε σαφή εντύπωση αποκλειστικά για το εμπρός μέρος. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι η εντυπωσιακή ανανέωση στον τομέα των εμπρός φωτιστικών σωμάτων.

Η τελευταία τάση των αυτοκινητοβιομηχανιών είναι να χρησιμοποιούν περισσότερα φώτα στο εμπρός τμήμα των μοντέλων τους, προκειμένου να τα διαφοροποιήσουν από τον ανταγωνισμό αλλά και να αναδείξουν το μοντέρνο χαρακτήρα τους. Το Clio δεν αποτελεί εξαίρεση.

Δύο σιρίτια που δείχνουν προς τις πλευρές του εμπρός τμήματος υπογραμμίζουν τους νέους, λεπτούς προβολείς, οι οποίοι σταδιακά «μετατρέπονται» σε μια λεπτή μπάρα χρωμίου κατά μήκος της μάσκας, η οποία θα είναι πιο φαρδιά στο τμήμα της κάτω από το λογότυπο της Renault.

Δυστυχώς η πορεία του νέου Clio ολοκληρώθηκε πριν αυτό περάσει δίπλα από τον «κατασκοπευτικό» φακό, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να έχουμε εικόνα για τα πλαϊνά του τμήματα ούτε για το πίσω μέρος.

Η 5η γενιά του Clio παρουσιάστηκε το 2019, οπότε είναι μια καλή στιγμή για ανανέωση. Από τη στιγμή που πρόκειται για facelift έκδοση, δεν είναι πολύ πιθανό να προκύψει και κάποια ιδιαίτερη διαφοροποίηση στο κομμάτι των κινητήριων συνόλων.

Ωστόσο, έχουν κυκλοφορήσει φήμες βάσει των οποίων δεν αποκλείεται να «δανειστεί» το plug-in hybrid σύνολο από το Captur, που αποτελείται από ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 1,6 L και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, αποδίδοντας συνδυαστικά ισχύ 160 PS και ροπή 205 Nm.