Διαρροή: Τα πρώτα σκίτσα από το νέο DS 3 Crossback


Mερικά ψηφιακά σκίτσα από αυτά που κατατίθενται προς έγκριση στα αρμόδια γραφεία πατεντών κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο, δίνοντάς μας μία μάλλον τελική εικόνα για το επερχόμενο DS3 Crossback
 

  • 14/7/2018

Και τα SUV δεν λένε να σταματήσουν, κυριαρχώντας σε κάθε κατηγορία της αγοράς. Το νέο DS3 Crossback θα είναι η απάντηση της γαλλικής εταιρίας στα Audi Q2 και Mini Countryman και θα είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρίας που θα στηρίζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα CPM του γκρουπ που θα αφορά και τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Μία τέτοια έκδοση θα έχει και το εν λόγω μοντέλο το οποίο θα έχει αυτονομία που θα αγγίζει τα 450 χιλιόμετρα.

Οι ψηφιακές αυτές εικόνες αποκαλύπουν την σχεδιαστική προσέγγιση των ανθρώπων της DS, με αρκετά στοιχεία από το DS7 Crossback όπως την εξαγωνική εμπρός γρίλα και τα φώτα LED ημέρας που κάνουν μία καμπύλη στο εξωτερικό μέρος του προφυλακτήρα.

Από το απλό DS διατηρείται η "ουρά καρχαρία" που βρίσκεται στα δύο πίσω πλαϊνά παράθυρα (αν και πιο τονισμένη) ενώ υπάρχουν και εξαγωγές αέρα στο πλάι. Στο πίσω μέρος η σχεδίαση ακολουθεί μία ιδάιτερα κομψή και μίνιμαλ προσέγγιση με τις διπλές εξατμίσεις που βλέπουμε να αφορούν μάλλον τα πιο γρήγορα μοντέλα.

Το εσωτερικό ακολουθεί και αυτό μια πιο απλή σχεδιαστική προσέγγιση, με το τυπικό για την εταιρία μοτίβο του "διαμαντιού" να κάνει την εμφάνισή του ακόμα και στους αεραγωγούς. Η κεντρική κονσόλα μοιάζει πολύ με του DS7 ενώ ο πίνακας οργάνων θα είναι ψηφιακός και το σύστημα infotainment θα μοιάζει με tablet το οποίο είναι τοποθετημένο ψηλά στην κεντρική κονσόλα.

Η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου αναμένεται να γίνει στην έκθεση του Παρισιού που ξεκινά στις 4 Οκτωβρίου, ενώ προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα πλάνα της εταιρίας για την διαθεσιμότητα του μοντέλου στην αγορά.