Διάσωση μέχρι να... λιώσουν τα πίσω φώτα


Ο Αμερικανός νοσοκόμος Allyn Pierce θυσίασε το αγαπημένο του Toyota Tundra στις φλόγες, ώστε να διασώσει ασθενείς από τις δασικές πυρκαγιές στην California. Η Toyota του δίνει τώρα, για να τον ευχαριστήσει, ένα νέο pick-up.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ALLYN PIERCE
  • 16/11/2018

Ευτυχώς, οι καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στην αμερικανική δυτική ακτή κοντά στο Los Angeles δεν προκάλεσαν μόνο άσχημες ειδήσεις. Ο νοσοκόμος-διασώστης Allyn Pierce διέσωσε αρκετούς ασθενείς από το νοσοκομείο Paradise's Adventist Health, χωρίς να λάβει υπόψη την ακεραιότητα του αγαπημένου του pick-up-truck, ενός Toyota Tundra. Κατά βαση, ο γενναίος νοσοκόμος μπορεί να μιλήσει για τύχη, που είναι ακόμα ζωντανός, μένοντας τελικά στη μέση της πυρκαγιάς ανάμεσα σε πεσμένα δέντρα, μέχρις ότου μια μπουλντόζα καθαρίσει ξανά το δρόμο μπροστά του.

Πάντως, αντί να μένει ασφαλής μετά από την τολμηρή του αποστολή διάσωσης, ο Allyn Pierce αποφάσισε να οδηγήσει πίσω στο νοσοκομείο για τη διάσωση περισσότερων ασθενών. «Το όχημά μου μού έσωσε τη ζωή σήμερα», δημοσίευσε ο Pierce αργότερα στο Instagram, δίπλα από μια εικόνα, που δείχνει το αυτοκινητό του να καίγεται. «Ευχαριστώ τους πυροσβέστες, τους προστάτες του νόμου και τους συναδέλφους μου στο νοσοκομείο για το έργο εκκένωσης, που κάναμε σήμερα», πρόσθεσε.

Ένα Toyota Tundra ως «ευχαριστώ» για το διασώστη

Αυτό που δεν μπορούσε ο διασώστης να φανταστεί σχετικά με τη σωτηρία είναι η κοινωνική ηχώ και το κύμα συμπαράστασης, που θα κατέκλιζαν την ηλεκτρονική αλληλογραφία του. Στο site crowdfunding “gofundme” ξεκίνησε μια κλήση δωρεάς, με στόχο να συγκεντρωθούν 15.000 δολάρια για μια ένα νέο pick-up (στις 14.11.2018 είχαν ήδη μαζευτεί 21.001 δολάρια). Ήδη τρεις ώρες μετά από τη δημοσίευση στο Instagram από τον Allyn Pierce, μια απάντηση άφησε άφωνο το διασώστη. «Είμαστε βαθιά ενθουσιασμένοι και ευγνώμονες, που διακινδυνεύσατε τη ζωή σας και το Toyota Tundra σας για να φέρετε ανθρώπους στην ασφάλεια. Μην ανησυχείτε για το pick-up-truck σας, έχουμε την τιμή να σας δώσουμε ένα καινούργιο!» Αποστολέας: Toyota USA.

Αυτό που ίσως δεν πρέπει να εκπλήσσει τον ένα ή τον άλλο φίλο της Toyota, είναι το γεγονός ότι οι προβολείς σβήνουν μεν, αλλά εξακολουθούν να λειτουργούν δε. Στο τέλος, ένα είναι ξεκάθαρο: Η επέμβαση του διασώστη Allyn Pierce ήταν αξιόλογη, όπως επίσης η... «μαρκετινίστικη» ενέργεια από την Toyota, μαζί με την εξαιρετικά καλή δράση του Instagram.