Διέρρευσαν τα πρώτα στοιχεία για το ηλεκτροκίνητο Hyundai Ioniq 5


Το Ioniq 5 είναι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Hyundai που θα παρουσιαστεί στις αρχές του επόμενου χρόνου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: HYUNDAI
  • 24/12/2020

Ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 είναι το νέο μέλος της γκάμας Ioniq το οποίο σχεδιαστικά δεν θα απέχει και πολύ από το εντυπωσιακό πρωτότυπο 45 EV με την πολύ προχωρημένη αισθητική του.

Αν και η πρεμιέρα του αναμένεται στον Ιανουάριο, ήδη υπήρξε μια σχετική διαρροή των πρώτων στοιχείων, η οποία προφανώς προέρχεται από κατά λάθος ανάρτηση των τεχνικών χαρακτηριστικών από την αντιπροσωπεία της εταιρίας στην Αυστρία.

Στα πρώτα στοιχεία που διέρρευσαν και όπως μπορούμε να δούμε από τις παρακάτω εικόνες οι παραγγελίες φαίνεται να ξεκινούν από τον Φεβρουάριο και οι πρώτες παραδόσεις να είναι έτοιμες το καλοκαίρι. Ο πελάτης θα μπορεί να κάνει αίτηση για μια παραγγελία με μία προκαταβολή των 1.000 ευρώ.

To Ioniq 5 βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP που έχει εξελιχθεί ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Hyundai. Σχετικά με τις διαστάσεις του αμαξώματος αυτές είναι στα 4.640 mm σε μήκος, στα 1.890 mm σε πλάτος και στα 1.600 mm σε ύψος. Το μεταξόνιο είναι στα 3.000 mm.

Ενδιαφέρον έχει πως η First Edition του Ioniq 5 θα έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ για τετρακίνηση και συνδυασμένη ισχύ στους 313 PS. H αυτονομία θα φτάνει τα 450 km με την επιτάχυνση να είναι στα 5,2 sec για τα πρώτα 100 km/h. Θα υπάρχει onboard φορτιστής έως 11 kW, ενώ η εξελιγμένη μπαταρία 800 V θα προσφέρει ταχυφόρτιση DC σε μόλις 15 min από το 20% έως το 80% της χωρητικότητας.