DIESEL: Η Daimler προσφέρει κουπόνι 100 ευρώ για την αναβάθμιση πετρελαιοκινητήρων Euro5 και 6b στη Γερμανία


Έρχονται προγράμματα αναβάθμισης λογισμικού των παλαιάς τεχνολογίας αυτοκινήτων diesel, προκειμένου να ρυπαίνουν λιγότερο το περιβάλλον. Τι θα ισχύει για τα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz. 

  • 23/10/2019

Ο όμιλος Daimler προσφέρει ένα κουπόνι αξίας 100 ευρώ το οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων της Mercedes-Benz με κινητήρες diesel προδιαγραφών ρύπων Euro5 και Euro 6b, ώστε να ρυπαίνουν λιγότερο το περιβάλλον.

Η αναβάθμιση των κινητήρων diesel παλαιάς τεχνολογίας είναι μια συζήτηση που έχει ανοίξει εδώ και πολλούς μήνες στην Ευρώπη, καθώς αυτή ήταν η κυρίαρχη τάση. Από τη στιγμή που υπάρχουν εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα στους ευρωπαϊκούς δρόμους, η αναβάθμιση του software είναι μία ρεαλιστική λύση προκειμένου να μειωθούν δραστικά οι εκπομπές ρύπων, κυρίως όμως των οξειδίων του αζώτου (NOX) έως και κατά 50%.

Σε αυτό είχαν συμφωνήσει οι περισσότεροι κατασκευαστές, με τη μόνη… διαφωνία να είχε να κάνει με το ποιος θα καλύψει το συνολικό κόστος του όποιου update που υπολογίζεται να κυμανθεί κατά μέσο όρο στα 300 ευρώ.

Η συγκεκριμένη κίνηση της Daimler αφενός ανοίγει τον δρόμο προκειμένου να δοθεί μια λύση, αφετέρου αποτελεί και μια έμμεση απάντηση για το τι θα γίνει με τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων diesel παλιάς τεχνολογίας.

Και είναι σίγουρο ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. και ιδίως στην Ελλάδα, δηλαδή ένα πρόγραμμα αναβάθμισης κινητήρων με δεδομένη και την μεγάλη αύξηση που σημείωσαν τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα (Euro 5) τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόγραμμα επιδότησης 3.000 ευρώ για την αναβάθμιση των παλαιάς τεχνολογίας Diesel έχει ήδη ανακοινώσει η Mercedes-Benz (διαβάστε ΕΔΩ), εν αντιθέσει με τους ανταγωνιστές της...

H συγκεκριμένη ενέργεια θα «τρέξει» έως το τέλος του 2019, ενώ το κουπόνι (που η αξία του δεν ανταλλάσσεται με χρήματα) θα μπορεί να αξιοποιηθεί έως της 31 Δεκεμβρίου 2020 και όπως υπολογίζεται αφορά σε 3,6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες diesel αυτοκινήτων Euro5/6b της Mercedes-Benz.