Diesel υβριδική έκδοση για το Kia Sportage!


Η κορεατική εταιρία επιβεβαίωσε επίσημα πως το Sportage θα αποκτήσει προς τα τέλη της χρονιάς μια mild hybrid έκδοση πετρελαίου. Αργότερα και το νέο Ceed.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 16/5/2018

Σε μία εποχή που ακόμη και σχεδόν οι πάντες ψάχνονται γύρω από την πετρελαιοκίνηση με το βλέμμα στην πολλά υποσχόμενη ηλεκτροκίνηση έρχεται η Volvo να μας θυμίσει πως εγκαταλείπει το diesel. To ίδιο και η Toyota και μερικοί άλλοι κατασκευαστές. Ωστόσο, βλέπουμε και κάποιους να ανακοινώνουν νέους πετρελαιοκινητήρες, όπως από την Mercedes, την VW, την Opel κ.α., με πιο πρόσφατο παράδειγμα την Kia.

Η οποία επιβεβαίωσε πως το Sportage θα έχει ένα νέο πετρελαιοκινητήρα στα 1.600 cc που θα συνδυάζεται με τη γνωστή πλέον mild hybrid τεχνολογία και καταλυτικό σύστημα SCR. Πρόκειται για ένα σύστημα με εξελιγμένη λειτουργία start/stop που χρησιμοποιεί έναν ιμάντα και έναν ισχυρότερο μικρό ηλεκτροκινητήρα (ισχύος 16 PS και ενέργεια από μία μικρή μπαταρία λιθίου 0,46 kWh) που συμμετέχει και στην κίνηση του αυτοκινήτου σε συνθήκες ρολαρίσματος για μικρότερη κατανάλωση και εκπομπή ρύπων.

Το νέο σύστημα της Kia ονομάζεται EcoDynamics+ και συνδυάζει την mild hybrid λειτουργία στα 48V με μικρότερη εκπομπή CO2 έως 4%, σύμφωνα με το νέο κύκλο μετρήσεων WLTP και σε πραγματικές συνθήκες RDE. Η Kia έχει προγραμματίσει την παραγωγή και άλλων mild hybrid εκδόσεων που θα αφορούν και τις εκδόσεις βενζίνης, στο σύνολο τους 16 μέχρι το 2025. Παράλληλα οι Κορεάτες θα παρουσιάσουν το προς τα τέλη του έτους το νέο ηλεκτρικό Niro EV.