Diess: "Σκληρή η κόντρα με την Tesla"


O κ. Herbert Diess, o Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, δήλωσε ότι ο ανταγωνισμός με την Tesla στον τομέα των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι σκληρός, αναφορικά με την παραγωγή αυτοκινήτων αυτής της τεχνολογίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 2/6/2022

Ο κ. Herbert Diess, ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου VAG και Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, ρωτήθηκε για τον ρυθμό παραγωγής των οχημάτων του γερμανικού Ομίλου και πώς έχει αντιμετωπιστεί ως τώρα το πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα, τόσο εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών όσο και από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο κ. Diess, μιλώντας σε συνέδριο για τον κλάδο του αυτοκινήτου που έγινε στο Μπόχουμ, διαβεβαίωσε πως γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να περιοριστεί το πρόβλημα και ότι έχουν στραφεί και σε άλλους προμηθευτές πέραν αυτών με τους οποίους συνεργάζονται ήδη.

Ωστόσο, ο ισχυρός άντρας του Ομίλου επισήμανε ότι ένα από τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν είναι και η παρουσία της Tesla στη Γερμανία. Όπως είπε, σε αυτή έχουν οργανώσει την παραγωγική διαδικασία με τέτοιο τρόπο ώστε σε κάποια στάδια αυτής δουλεύουν με διπλάσιο ρυθμό απ’ ό,τι συμβαίνει στις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες. 

Όμως, ο κ. Diess είπε ότι στην Tesla χρειάζονται να δημιουργήσουν ακόμα πιο πολύπλοκα εργοστάσια και να βρουν περισσότερους εξειδικευμένους εργαζόμενους για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματά τους για να καταφέρουν να συναγωνιστούν με τις μεγάλες εταιρείες όταν πρόκειται για την αύξηση του όγκου παραγωγής αυτών.

Όπως δήλωσε, η αμερικανική εταιρεία –η οποία προκάλεσε ευθέως τη Volkswagen με τη δημιουργία του εργοστασίου της κοντά στο Βερολίνο– έχει το προβάδισμα για πολλά χρόνια επειδή ήταν πρωτοπόρος και επειδή ο ετήσιος όγκος παραγωγής της ήταν μικρός συγκριτικά με αυτόν της γερμανικής εταιρείας. 

Ωστόσο, αυτό αλλάζει καθώς στον Όμιλο έχουν αρχίσει να επιταχύνουν στην παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα, τόνισε: «Από τη μεριά μας, έρχονται πολλά στο επόμενο διάστημα, δημιουργείται μεγάλη δυναμική. Σίγουρα, τα επόμενα χρόνια ο συναγωνισμός θα είναι σκληρός».