Διευρύνεται η συνεργασία Ford και PSA


Η Ford Motor Company χρησιμοποιεί τώρα κινητήρες αυτής της κοινοπραξίας στις μάρκες της Ford, Mazda, Volvo, Jaguar και Land Rover, ενώ η PSA Peugeot Citroën, αντίστοιχα, σε μοντέλα Peugeot και Citroën.
  • 12/10/2005
Η Ford Motor Company και η PSA Peugeot Citroën ανακοίνωσαν την τέταρτη φάση της πρωτοποριακής συνεργασίας τους στον τομέα των πετρελαιοκινητήρων, με το λανσάρισμα δύο νέων οικογενειών ελαφρών, καθαρών, αποδοτικών κινητήρων για τα επαγγελματικά και πολυτελή μοντέλα τους. Η ανακοίνωση αυτή έγινε με την ευκαιρία του λανσαρίσματος νέων κινητήρων πετρελαίου, σε συνέχεια μιας σειράς από επιτυχημένα projects αυτής της συνεργασίας, στο πλαίσιο της οποίας οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν και εξελίσσουν από κοινού πρωτοποριακές εκδόσεις πετρελαιοκινητήρων για χρήση στα επιβατικά και επαγγελματικά μοντέλα τους. Οι κινητήρες χρησιμοποιούνται επιτυχώς σε μία ευρεία γκάμα προϊόντων, από μικρά σούπερ μίνι μέχρι μεγαλύτερα πολυτελή αυτοκίνητα, και τώρα σε επαγγελματικά. Η Ford Motor Company χρησιμοποιεί τώρα κινητήρες αυτής της κοινοπραξίας στις μάρκες της Ford, Mazda, Volvo, Jaguar και Land Rover, ενώ η PSA Peugeot Citroën, αντίστοιχα, σε μοντέλα Peugeot και Citroën. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 1998. Από τότε, έχουν κατασκευαστεί πάνω από τέσσερα εκατομμύρια πετρελαιοκινητήρες, αναδεικνύοντας τις Ford Motor Company και PSA Peugeot Citroën σε κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρίες κινητήρων diesel παγκοσμίως.


Σημαντική Επένδυση για τη Φάση 4
Στη Φάση 4 της συνεργασίας έχει γίνει μία κοινή επένδυση 332 εκατομμυρίων Ευρώ για τη δημιουργία των δύο νέων κινητήρων. Η Ford Motor Company θα κατασκευάσει έναν αποκλειστικό πετρελαιοκινητήρα 2.2-λίτρων επαγγελματικού αυτοκινήτου, με βελτιστοποιημένη αντοχή και αξιοπιστία, για το Ford Transit και για τα μεγαλύτερα LCV της PSA Peugeot Citroën (Boxer και Jumper), στο προηγμένο εργοστάσιο κινητήρων του Dagenham στο Essex, στην Αγγλία. Η PSA Peugeot Citroën θα κατασκευάσει έναν υψηλών προδιαγραφών, ισχυρό πετρελαιοκινητήρα 2.2-λίτρων για τα μεσαία/μεγάλα και πολυτελή μοντέλα των εταιριών στο εργοστάσιό της στο Trémery, στο Moselle της Γαλλίας. Το εργοστάσιο του Trémery είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο πετρελαιοκινητήρων στον κόσμο. Η Ford Motor Company θα παράγει τον πετρελαιοκινητήρα ελαφρών και μεσαίων επαγγελματικών οχημάτων στο Dagenham με ρυθμό μέχρι 200,000 μονάδων το χρόνο. Η PSA Peugeot Citroën θα παράγει επίσης τον ισχυρό κινητήρα των ανώτερων επιβατικών οχημάτων στο Trémery για τα πολυτελή μοντέλα των εταιριών με ρυθμό 200,000 μονάδων το χρόνο. Την έναρξη της Φάσης 4 ανακοίνωσε ο L.W.K. Booth, Executive Vice President Premier Automotive Group & Ford Ευρώπης, και ο Jean-Martin Folz, CEO της PSA Peugeot Citroën. Οι Booth και Folz περιέγραψαν τη συνεργασία σαν «ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα εξέλιξης κινητήρων που έχει να επιδείξει η σύγχρονη βιομηχανία αυτοκινήτου». Και πρόσθεσαν: «Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι θεωρούνται από τους καλύτερους πετρελαιοκινητήρες στον κόσμο σήμερα και είναι κατάλληλοι για μικρά, μεσαία και μεγάλα αυτοκίνητα, πολυτελών ή μη κατηγοριών. Με την ανακοίνωση αυτή προστίθεται ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο στην εντυπωσιακή γκάμα μοντέλων και ένας προηγμένος 4κύλινδρος κινητήρας για επιβατικά αυτοκίνητα που δεν είχε προγραμματιστεί αρχικά για αυτή την τέταρτη φάση». Και οι δύο προηγμένοι common rail πετρελαιοκινητήρες συνοδεύονται από πολλές τεχνικές καινοτομίες. Ο νέος πετρελαιοκινητήρας 2.2-λίτρων, που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ειδικά για ελαφρά και μεσαία επαγγελματικά οχήματα, υιοθετεί έξυπνη τεχνολογία, η οποία επιτρέπει στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου να προσαρμόζεται συνεχώς για μέγιστη αποδοτικότητα κατά τη λειτουργία του κινητήρα. Ο νέος υψηλών προδιαγραφών πετρελαιοκινητήρας 2.2-λίτρων που προορίζεται για επιβατικά πολυτελή αυτοκίνητα παρουσιάζει ένα νέο σύστημα καύσης - Extreme Conventional Combustion System (ECCS), που μειώνει τα καυσαέρια "εν τη γενέσει τους" βελτιώνοντας παράλληλα τις επιδόσεις και μειώνοντας το θόρυβο λειτουργίας. e-go.gr