Δημήτρης Αγραβάνης: Η τρέλα με το WRC, ο Kimi Raikkonen και το αυτοκίνητο που οδηγεί


Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Δημήτρη Αγραβάνη. Διαβάστε για την... τρέλα του παίκτη με τα μηχανοκίνητα σπορ αλλά και την ιστορία του πατέρα του, Κώστα, στα Ράλλυ Ακρόπολις.

  • 1/2/2023

Εδώ και λίγες ώρες ο Δημήτρης Αγραβάνης εντάχθηκε επίσημα στο ρόστερ του μπασκετικού Παναθηναϊκού και πλέον θα αγωνίζεται με το τριφύλλι στο στήθος. Η αλήθεια είναι ότι η μετακίνησή του στους «πράσινους» προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις σε μερίδα φίλων της ομάδες, οι οποίοι δεν μπορούν να ξεχάσουν το «ερυθρόλευκο» παρελθόν του, όταν και αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού από το 2013 έως και το 2019.

Η ουσία ωστόσο είναι ότι οι «πράσινοι» κατάφεραν με αυτή την κίνηση να καλύψουν ένα σημαντικό κενό στη θέση του power forward με την προσθήκη ενός Έλληνα παίκτη, ο οποίος το καλοκαίρι πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Εθνική στο Eurobasket, αναγκάζοντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να τον αποθεώσει με ποστάρισμα στα social media.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης  τρέχει  στη Formula 1 από την άνεση του σαλονιού του.
Ο Δημήτρης Αγραβάνης "τρέχει" στη Formula 1 από την άνεση του σαλονιού του.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Αγραβάνη τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν του επέτρεψαν να παρακολουθήσει από κοντά το Ράλλυ Ακρόπολις και την υπερειδική του ΟΑΚΑ και αυτό ήταν κάτι που του στοίχισε. Είναι γνωστή άλλωστε η αγάπη που τρέφει για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με το «μικρόβιο» να το κολλάει σε μικρή ηλικία από τον πατέρα του, Κώστα, ο οποίος υπήρξε μηχανικός του Έλληνα οδηγού “Σιρόκο”, ενώ είχε πάρει μέρος ώς συνοδηγός σε 4 Ράλλυ Ακρόπολις.

Η πρώτη συμμετοχή ήρθε το 1995 δίπλα στον “Τεν Τεν” Πέτρο Τριανταφύλλη οδηγώντας Kia Sportage με το οποίο τερμάτισαν στην 23η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ μαζί ως δίδυμο συμμετείχαν και την επόμενη χρονιά, ωστόσο εγκατέλειψαν με Lancia Delta Integrale.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης μέσα σε ένα Nissan GT-R έτοιμος να μπει στην πίστα.
Ο Δημήτρης Αγραβάνης μέσα σε ένα Nissan GT-R έτοιμος να μπει στην πίστα.

Το 1997 ο Κώστας Αργαβάνης μπήκε ξανά στο Ράλι Ακρόπολις με Kia Sportage, έχοντας οδηγό τον αδελφό του "Τεν Τεν", Γιώργο Τριανταφύλλη, όπου και πάλι εγκατέλειψαν. Η τελευταία συμμετοχή ήρθε το 1997 με Toyota Startlet τερματίζοντας στην 39η θέση της γενικής κατάταξης.

Σήμερα, ο μπαμπάς Αγραβάνης όταν βρίσκει ελεύθερο χρόνο από τη σχολή οδηγών που έχει στο Μαρούσι, ασχολείται με τη ζωγραφική, ενώ το 2021 με αφορμή την επιστροφή του Ακρόπολις, ετοίμασε μια σειρά από έργα στα οποία αποτύπωσε την αγάπη του για τους αγώνες αυτοκινήτου.

Μεγαλώνοντας σε αυτό το περιβάλλον, ο Δημήτρης δεν θα μπορούσε να “ξεφύγει” και έτσι η αγάπη του για τα μηχανοκίνητα σπορ γινόταν χρόνο με το χρόνο όλο και μεγαλύτερη. Η κορύφωση ήρθε με τις εμφανίσεις του αγαπημένου του οδηγού Kimi Raikkonen τον οποίο παρακολουθούσε φανατικά όσο καιρό ο Φινλανδός αγωνιζόταν στη Formula 1. 

Το Ράλλυ Ακρόπολις του 2021 δεν συνέπεσε με αγωνιστικές υποχρεώσεις και έτσι είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την τελετή έναρξης στο Σύνταγμα όπου έσπευσε να βγάλει φωτογραφία δίπλα στον Petter Solberg και στον γιο του, Oliver (κεντρική φωτό).

Το αυτοκίνητο που έχει επιλέξει για τις καθημερινές του μετακινήσεις είναι ένα “αγριεμένο” Seat Leon Cupra, λευκού χρώματος, ενώ όταν του δίνεται η ευκαιρία παίρνει στα χέρια του πιο "δυνατά" μοντέλα και μπαίνει στην πίστα για να τα οδηγήσει όπως τους αρμόζει.

Τέλος, ο παίκτης τον περασμένο Νοέμβριο αποκάλυψε μέσα από post που έκανε στο Instagram ότι αδημονεί για τη στιγμή που θα ολοκληρώσει την καριέρα του στο μπάσκετ και θα έχει επιτέλους τον χρόνο για να μπει στους αγώνες αυτοκινήτου.