Δημοπρασία «60 χρόνια James Bond» με τη θρυλική Aston Martin DB5!


Land Rover Defender, Range Rover SVR, Jaguar XF, ρολόγια, κοστούμια και αξεσουάρ του «007» στον οίκο Christie’s.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 28/7/2022

Δύο Land Rover Defender, ένα Range Rover SVR και μία Jaguar XF που χρησιμοποιήθηκαν στην τελευταία ταινία του Τζέιμς Μποντ, «No time to die», βγαίνουν σε δημοπρασία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο από τον γνωστό οίκο Christie’s.

Συνολικά θα δημοπρατηθούν 60 αντικείμενα, όσα και τα χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από την πρώτη εμφάνιση του θρυλικού 007 στη μεγάλη οθόνη.

Μαζί με τα τέσσερα προαναφερθέντα οχήματα στη ζωντανή δημοπρασία της 28ης Σεπτεμβρίου θα υπάρχουν άλλα 22 αντικείμενα που είδαμε στις 25 ταινίες του Μποντ, όπως ρολόγια, κοστούμια και αξεσουάρ.

Ωστόσο, το «κερασάκι στην τούρτα» της ζωντανής δημοπρασίας, θα είναι η ασημένια Aston Martin «DB5», η μόνη DB5 από αυτές που «πρωταγωνίστησαν» στις ταινίες που θα βγει προς πώληση.

Επιπλέον, τα τελευταία 6 αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν, θα αντιπροσωπεύουν καθέναν από τους 6 ηθοποιούς που υποδύθηκαν το ρόλο: Τους Σον Κόνερι, Τζορτ Λάζενμπι, Ρότζερ Μουρ, Τίμοθι Ντάλτον, Πιρς Μπρόσναν και Ντάνιελ Κρεγκ.

Τα υπόλοιπα 35 «κομμάτια» θα εκτεθούν στη διαδικτυακή δημοπρασία, η οποία θα λάβει χώρα από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, ημέρα που έχει προσδιορισθεί ως «Ημέρα Τζέιμς Μποντ».

Τα έσοδα από τις δύο δημοπρασίες θα διατεθούν σε 45 φιλανθρωπικά ιδρύματα και δραστηριότητες, αλλά και στον Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό.

Θα υπάρξει και έκθεση προπώλησης, ανοιχτή για το κοινό, στις γκαλερί της Christie’s στο Λονδίνο από τις 15 έως τις 28 Σεπτεμβρίου. Οι τυπωμένοι κατάλογοι περιορισμένης έκδοσης είναι διαθέσιμοι για προπαραγγελία ηλεκτρονικά.