Δημοπρατείται ένα από τα τελευταία Subaru Impreza WRC που συνδέονται με τον Colin McRae


Ένα από τα τελευταία Subaru Impreza WRC με τα οποία συνδέθηκε ο Colin McRae τίθεται σε δημοπρασία από την Silverstone Auctions, όντας ένας θρύλος των WRCars.

  • ΦΩΤΟ: SILVERSTONE AUCTIONS - INSTAGRAM
  • 2/2/2023

Το 1997, ο Colin McRae συνεχίζει την πορεία του με τη Subaru στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, δύο χρόνια μετά την κατάκτηση του ενός και μοναδικού του τίτλου.

Το πράττει στο τιμόνι του Impreza WRC, που ανήκε στη νεοσύστατη κατηγορία WRCar, μαζί με συμμετοχές από τη Mitsubishi, τη Ford και την Toyota.

Όπως και με τα Group A, έτσι και με τα WRCars, τα αγωνιστικά έπρεπε να έχουν άμεση σχέση με ένα μοντέλο παραγωγής, και να έχει πουλήσει πάνω από 2500 μονάδες.

Το εν λόγω παράδειγμα που τίθεται σε δημοπρασία από τη Silverstone Auctions είναι κατασκευής 1997, αλλά δεν είναι αυτό που ανατέθηκε στον McRae από την πρεμιέρα της σεζόν. Εκείνος οδηγούσε το σασί νο.3, με την πινακίδα P2 WRC. 

Ωστόσο, είχε ατύχημα και πρόσκρουση σε ένα δέντρο, μένοντας εκτός αγώνα, κι έτσι η πινακίδα μετατέθηκε στο σασί νο.21, που πιθανότατα δεν οδήγησε ποτέ ο ίδιος ο Σκωτσέζος οδηγός.

Έτσι εξηγείται και γιατί το εν λόγω σασί έχει το τιμόνι στα δεξιά, καθώς είχε ξεκινήσει τη ζωή του ως αριστεροτίμονο, αλλά όταν πέρασε σε ιδιωτικά χέρια έγινε η μετατροπή σε δεξιοτίμονο.

Έχει αγωνιστεί, άλλωστε, στο Ιρλανδικό Πρωτάθλημα Ράλλυ, με τον τωρινό κατοχό του να το έχει αγοράσει το 2004, κατεβαίνοντας σε αγώνες για τρεις σεζόν.

Σε σχέση με το αυθεντικό όχημα, το εν λόγω Impreza WRC πιθανότατα δεν αποδίδει πια στο 100% των δυνατοτήτων του, καθώς αρκετά μέρη του είναι απαραίτητο να αντικατασταθούν.

Το όχημα με την πινακίδα P2 WRC έχει γράψει 73 εκκινήσεις, όχι όλες στο WRC.

Η χρήση του πια θα μπορούσε να περιοριστεί σε ιστορικούς αγώνες, αν και η οδήγηση στο όριο ενός τέτοιου καθαρόαιμου αγωνιστικού είναι πάντα μία επισφαλής συνθήκη.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με το ποσό που αναμένεται να «πιάσει» στις 25 Φεβρουαρίου, το Impreza WRC P2 WRC φαίνεται να κοστολογείται από τις 340.000 ως τις 380.000 λίρες.