Διόδια Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου: Όχι απλά πήραν πίσω την αύξηση στις τιμές, αλλά τις μείωσαν κιόλας!


Οι σφοδρές αντιδράσεις των οδηγών έφερε την παρέμβαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με αποτέλεσμα η παραχωρησιούχος εταιρεία να κάνει πίσω και να μειώσει τελικά τις τιμές στις διελεύσεις με e-pass. 

  • ΦΩΤΟ: FACEBOOK/GEFYRA
  • 24/1/2023

Με... νύχια και με δόντια κρατούνται οι εταιρείες που διαχειρίζονται τους σταθμούς διοδίων στους αυτοκινητόδρομους της χώρας για να μην προχωρήσουν σε αυξήσεις των τιμών οι οποίες θα πρέπει να σημειώσουμε πως προβλέπονται από τις σχετικές συμβάσεις που έχουν υπογράψει με το ελληνικό δημόσιο.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και τα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου με την εταιρεία να δηλώνει πριν από μερικές εβδομάδες ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε αυξήσεις των τιμών στην περίπτωση των απλών διελεύσεων. Στην ίδια ανακοίνωση, ωστόσο, άφηνε ανοικτό παράθυρο για αναπροσαρμογές στις τιμές των συσκευών «e-pass» με την έλευση του νέου έτους.

Έτσι πριν από λίγες ημέρες προχώρησε σε αύξηση των τιμών στη συγκεκριμένη κατηγορία κατά 22% προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις, κυρίως εργαζομένων οι οποίοι χρησιμοποιούν καθημερινά τη γέφυρα για να μετακινούνται στις δουλειές του. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη αύξηση επιβάρυνε τους οδηγούς με ένα ποσό που αγγίζει τα 50 ευρώ τον μήνα, δηλαδή τα 600 ευρώ τον χρόνο!

Αυτή η εξέλιξη έφερε τις έντονες αντιδράσεις των πολιτών με αποτέλεσμα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, να επικοινωνήσει με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και να ζητήσει από τη διοίκηση να παρέμβει ώστε να βρεθεί λύση.

Αυτή η λύση βρέθηκε και το Υπουργείο προσπαθώντας να διατηρήσει... ήρεμα τα πνεύματα μιας και διανύουμε προεκλογική περίοδο, ήρθε σε επικοινωνία με την Γέφυρα Α.Ε. και κατάφερε όχι απλά να παγώσει τις αυξήσεις στις τιμές αλλά να πετύχει και μείωση σε σχέση με το αρχικό μηνιαίο κόστος κατά 10 ευρώ!