Διόδια με το χιλιόμετρο στην Ολυμπία Οδό. Πoιο είναι το όφελος, πώς λειτουργεί


Σε εφαρμογή τίθεται η χιλιομετρική χρέωση στην Ολυμπία Οδό γεγονός που επιφέρει μείωση στο κόστος διοδίων που φτάνει έως και το 76%.

  • 7/12/2020

Ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για ένα σύγχρονο σύστημα υπολογισμού διοδίων με βάση τη διανυθείσα απόσταση, η Ολυμπία Οδός εγκατέστησε το «Υβριδικό Σύστημα Χιλιομετρικής Χρέωσης» (HYBRID), το οποίο λειτουργεί αποκλειστικά μέσω του πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS.

Με το νέο σύστημα HYBRID για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι κάτοχοι πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS θα απολαμβάνουν έως και 76% χαμηλότερη χρέωση.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο τεχνολογικό σύστημα, το οποίο στις εισόδους και τις εξόδους του αυτοκινητόδρομου υπολογίζει τα χιλιόμετρα που έχεις διανύσει και επιστρέφει αυτόματα στο λογαριασμό σου τη διαφορά για τα χιλιόμετρα που δεν διένυσες.  

Παράλληλα, με τη χρήση του πομποδέκτη αποφεύγει κανείς τις καθυστερήσεις στους σταθμούς των διοδίων και τις συναλλαγές, γεγονός που ενισχύσει την άνεση, την ταχύτητα και την ασφάλεια του ταξιδιού μας.

Το σύστημα HYBRID πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία την Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2021 και το μόνο που απαιτείται είναι η χρήση του πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα προσφέρθηκε η δυνατότητα χρήσης ενός και μοναδικού πομποδέκτη, ανεξαρτήτως του οδικού άξονα στον οποίο κινούμαστε.

Διαβάστε ακόμα:

Τόσα χρήματα συγκεντρώνονται από διόδια στην Ευρώπη