Διθέσιο, ηλεκτρικό και απρόσμενα προσιτό το επόμενο city car της Toyota


Την ίδια στιγμή που το Toyota Aygo ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη δεύτερη κατά σειρά γενιά του, η ιαπωνική φίρμα προλειαίνει το έδαφος για την άφιξη ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου city car.

  • 24/12/2020

H κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης είναι εκείνη που όφειλε να σύρει τον… χορό της ηλεκτροκίνησης, καθώς οι ιδιαιτερότητες μιας μάλλον… άγουρης τεχνολογίας ταιριάζουν γάντι με την αποστολή και τον προσανατολισμό ενός καθαρόαιμου city car.

Ενός αυτοκινήτου που δεν χρειάζεται να προσφέρει μια αυτονομία μεγαλύτερη των 100-150 χιλιομέτρων και τους χώρους ώστε να φιλοξενήσει κάτι παραπάνω από τον οδηγό και τον συνοδηγό. Ένα τετράτροχο όπως αυτό που εξελίσσει η Toyota με σκοπό να περάσει στην παραγωγή την αμέσως επόμενη χρονιά.  

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιαπωνικό Τύπο, η Toyota θα κατασκευάσει μια αποκλειστικά ηλεκτροκίνητη πρόταση, η οποία θα χωρά μόλις δύο επιβάτες στο εσωτερικό της και η αυτονομία της δεν θα υπερβαίνει τα 100 χιλιόμετρα.

Σκοπός της ιαπωνικής φίρμας είναι να δημιουργήσει μια βιώσιμη λύση αστικής μετακίνησης η οποία θα είναι ταυτόχρονα και προσιτή, καθώς η τιμή της δεν θα υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ.

Στην πρώτη φάση, το διθέσιο Toyota θα διατεθεί μόνο σε επιλεγμένους εταιρικούς χρήστες, ωστόσο, από το 2022 θα προσφέρεται στο κοινό χωρίς κάποιον περιορισμό.

Για την ώρα o προορισμός του ηλεκτροκίνητου Toyota είναι η αγορά της Ιαπωνίας, όμως αυτό μπορεί να αλλάξει αν και εφόσον το πείραμα αποδειχθεί επιτυχημένο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Toyota δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή στην γκάμα της μια ηλεκτροκίνητη πρόταση, σε αντίθεση με τη Lexus η οποία πρόκειται πολύ σύντομα να λανσάρει το UX300e.

Μάλιστα έχει γίνει ήδη γνωστό ότι η ιαπωνική κυβέρνηση προτίθεται να απαγορεύσει την πώληση αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2030, ακολουθώντας το παράδειγμα της M. Βρετανίας, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη εξέλιξης ηλεκτροκίνητων προτάσεων από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας.

Διαβάστε ακόμα:

Toyota Corolla Cross 2020: Το... Qashqai της Toyota!

Αυτά είναι τα νέα ηλεκτρικά crossover της Toyota