Dodge Challenger Black Ghost: Το αμερικάνικο «θηρίο» των 818 PS έρχεται στην Ευρώπη!


Είναι η δεύτερη από τις 5 ειδικές εκδόσεις της σειράς Last Call που θα κυκλοφορήσει στη Γηραιά Ήπειρο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 23/5/2023

Ήταν να μη γίνει η αρχή. Μετά το Dodge Challenger Shakedown, η αμερικανική εταιρεία φέρνει στην Ευρώπη και 2η ειδική έκδοση της σειράς Last Call, με την οποία «αποχαιρετά» τα εμβληματικά muscle cars της, Challenger και Charger.

Ο λόγος για το Dodge Challenger Black Ghost των 818 PS, που αναβιώνει το ιστορικό Challenger RT SE της δεκαετίας του ’70. Πρόκειται για την έκδοση που σχετίζεται με τους αγώνες στους δρόμους του Detroit και πλέον θα έχει αποκλειστική εμφάνιση σε μαύρο και χρώμιο. Μάλιστα, συνολικά στη Γηραιά Ήπειρο θα «καταλήξουν» 5 από τις 7 ειδικές εκδόσεις Last Call.

«Υπάρχουν τόσα πολλά μυθικά αυτοκίνητα στην ιστορία της Dodge, που ήταν δύσκολο να επιλέξουμε τα επτά οχήματα στα οποία θέλαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής με τη σειρά Last Call μας. Ωστόσο, το Black Ghost ήταν μια εύκολη επιλογή», δήλωσε ο CEO της φίρμας, Tim Kuniskis.

Το Dodge Challenger Black Ghost αποδίδει 818 PS από τον 426 Hemi V8 κινητήρα 6,2 L, ο οποίος αποτελεί «ενισχυμένη» εκδοχή του Challenger Hellcat Redeye Widebody. Στην εμφάνιση ξεχωρίζουν τα μοναδικά μαύρα γραφικά βινυλίου της οροφής τύπου «gator skin», παρόμοια με αυτά της αυθεντικής έκδοσης.

Μια σειρά από άλλα χαρακτηριστικά συμβαδίζουν με την έκδοση του ’70, όπως οι ζάντες Satin Carbon Warp Speed, το σήμα στον πίνακα οργάνων και το σύστημα φρένων της Brembo. Επιπλέον, διακοσμείται με λεπτομέρειες όπως τα δερμάτινα καθίσματα Alcantara/Laguna, το τιμόνι Alcantara με το κόκκινο λογότυπο SRT και τα πραγματικά ανθρακονήματα. Μόλις 300 αντίγραφα θα παραχθούν.