Dodge Viper ACR: Ακούστε πως "καλπάζουν" 2.600 PS πάνω στο δυναμόμετρο (video)


Οι Αμερικανοί βελτιωτές της Nth Moto έκαναν για ακόμα μία φορά τα «μαγικά» τους, απογειώνοντας τη δύναμη μίας Dodge Viper ACR σε δυσθεώρητα επίπεδα.

  • 5/6/2022

Ο βελτιωτικός οίκος Nth Moto στη Μινεσότα έχει χτίσει τη φήμη του παρουσιάζοντας κατά καιρούς ακραίες μετατροπές πάνω σε αμερικανικά αυτοκίνητα. Τελευταία του δημιουργία μία Dodge Viper ACR η οποία αν και εξ' όψεως μοιάζει εργοστασιακή, έχει δεχθεί μια σειρά παρεμβάσεων που έχουν απογειώσει τη δύναμή της σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Συγκεκριμένα στην «καρδιά» βρίσκεται ένα αλουμινένιο V-10 μπλοκ των 9.0 λίτρων που έχει "παντρευτεί" με ένα ζευγάρι turbο. To σύνολο έχει συνδυαστεί με σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων που μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι το αυτοκίνητο να γράψει στο δυναμότετρο ιπποδύναμη 2.571 PS και 2.724 Nm ροπής, με τους αριθμούς να είναι τετραπλάσιοι από αυτούς που συνοδεύουν το αυτοκίνητο τη στιγμή που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής.

Στο video που ακολουθεί θα δείτε την "οχιά" να μετριέται στο δωμάτιο του δυναμόμετρου ενώ προς το τέλος εμφανίζεται στον δρόμο, με τον οδηγό να... παίζει με το δεξί πεντάλ. Εκεί το αυτοκίνητο επιταχύνει το 96-209 km/h σε 3 sec και το 160-241 km/h σε 2.1 sec.

Δείτε το video…