Dodge Viper με 3.500 PS «απογειώνεται» στο 400άρι και κάνει παγκόσμιο ρεκόρ (video)


To αμερικανικό sportscar εκτοξεύεται σαν σφαίρα, καλύπτει τη διαδρομή σε 6,68 sec. και γράφει ταχύτητα εξόδου 354,22 km/h!

  • 9/11/2022

Το Dodge Viper είναι ένα ταχύτατο sportscar, που σίγουρα δεν σχεδιάστηκε για drag racing. Ωστόσο, δεν έχει καμία δυσκολία να αναδείξει τις αρετές του και στο 400άρι. Πόσο μάλλον όταν προέρχεται από την Nth Moto.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, με το παρατσούκλι Juggernaut, αποτελεί έργο της εταιρείας από τη Μινεσότα, η οποία ειδικεύεται στη μετατροπή των Viper σε αυτοκίνητα για drag racing. Πριν από ένα μήνα, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 m, με επίδοση 6,68 sec., φτάνοντας σε τελική ταχύτητα 354,22 km/h.

Πρόκειται για ένα Viper GTS του 2001, που διαθέτει κινητήρα από ένα μεταγενέστερο Gen-V Viper, εξοπλισμένο με υδραυλικό εκκεντροφόρο άξονα και δύο τεράστιους υπερσυμπιεστές Garrett 88 mm. Μια ECU MoTeC φροντίζει τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου, ενώ η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός ενισχυμένου κιβωτίου TH400. Παραδόξως, το αυτοκίνητο εξακολουθεί να λειτουργεί με ανεξάρτητη ανάρτηση και δεν χρησιμοποιεί καθόλου Nitro.

Στη διάρκεια της χρονιάς, είχε επιχειρήσει ξανά να δοκιμάσει τα όριά του στο 400άρι, αλλά τότε είχε «μόλις» 3.100 PS. Αυτή τη φορά, όμως, με 200 PS επιπλέον, «έσπασε» τα χρονόμετρα στο FL2K22, ένα event που πραγματοποιήθηκε στο Gainesville Raceway της Φλόριντα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο Viper δε φαίνεται να σπινάρει καθόλου τους τροχούς στη διαδικασία της επιτάχυνσης, ούτε να εμφανίζει αποσταθεροποιήσεις στο πίσω μέρος, παρά την τερατώδη ιπποδύναμη.

Μέχρι να δούμε τι άλλο μπορεί να καταφέρει, ας απολαύσουμε το ρεκόρ που πέτυχε, στο παρακάτω video από το κανάλι That Racing Channel του YouTube.