Δοκιμάζεται το νέο Honda Civic Type R


Ένα από τα πιο καυτά hatch της αγοράς θα περάσει τη νέα του γενιά για να παρουσιαστεί του χρόνου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/5/2020

Στους δρόμους γύρω από το Nürburgring έχουν «πετύχει» οι αυτοκινητικοί παπαράτσι το νέο Civic Type R να δοκιμάζεται κάτω από βαρύ καμουφλάζ. Το Civic συμπληρώνει σταδιακά την πορεία του και η νέα του γενιά θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2021 ώστε το λανσάρισμά της να ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2022. Και πιθανότατα οι Ιάπωνες θα παρουσιάσουν μαζί και το κορυφαίο Type R, σύμφωνα και με το βρετανικό Autocar.

Σε γενικές γραμμές το νέο Civic δεν θα αποκλίνει από το τωρινό του σχήμα και θα αποτελέσει μια εξέλιξή του. Ίσως με ένα πιο αποδεκτό και εξευρωπαϊσμένο πίσω μέρος, ενώ στο εσωτερικό θα υπάρχει επίσης μια εξελιγμένη διάταξη του σημερινού ταμπλό με τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα και την εξαιρετική θέση οδήγησης.

Η Honda έχει εδώ και καιρό προ-αναγγείλει πως θα προχωρήσει στον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της και όλης της γκάμας της μέχρι το 2025. Έτσι, θεωρείται δεδομένο πως το νέο Civic θα έχει νέους κινητήρες με ήπιες υβριδικές εκδόσεις, ενώ για το Type R ίσως να χρησιμοποιηθεί κάτι πιο εξεζητημένο στο πρότυπο του NSX που έχει τρία ηλεκτρικά μοτέρ. Και φυσικά με περισσότερα άλογα και την ισχύ να ξεπερνά τους 350 PS. Περισσότερα, προσεχώς!