Δωρεά ενός Mitsubishi L200 για τη δασοπροστασία της Σκιάθου


H οικογένεια Δημητρίου Ι. Σαρακάκη θέλοντας να συμβάλει στην προσπάθεια του Πυροσβεστικού Σώματος για τη προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος δώρισε στo Δήμο Σκιάθου και πιο συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Δασοπροστασίας ένα Mitsubishi L200 Club Cab 4x4.

  • 13/9/2011

H οικογένεια Δημητρίου Ι. Σαρακάκη θέλοντας να συμβάλει στην προσπάθεια του Πυροσβεστικού Σώματος για τη προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος δώρισε στo Δήμο Σκιάθου και πιο συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Δασοπροστασίας ένα Mitsubishi L200 Club Cab 4x4.

Το σκληροτράχηλο Mitsubishi L200 θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα ταχείας επέμβασης και θα επανδρώσει τους πυροσβεστικούς σταθμούς της πευκόφυτης νήσου Σκιάθου. Προκειμένου να είναι αποτελεσματικό ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει έκτακτα περιστατικά πυρκαγιών, το Mitsubishi L200 έχει τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και είναι εξοπλισμένο με: δεξαμενή νερού 600lt, αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα TEMAX SM500/600 με αυλό εκτόξευσης νερού, ο οποίος έχει ελάχιστη ικανότητα παροχής 200L/MIN σε πίεση 5 BAR με δυνατότητα εκτόξευσης του νερού σε απόσταση 20 m περίπου.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου Νικόλαος Πλωμαρίτης και ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας  Βασίλειος Ταμπάκης σε ευχαριστήριες επιστολές τους προς την οικογένεια Σαρακάκη τονίζουν ότι: «H συμβολή σας στην προστασία των δασών του νησιού και γενικά του φυσικού περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντική και ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό. Με την προσφορά αυτή η οικογένεια Σαρακάκη συμβάλει ενεργά στη φύλαξη των δασών, στην άμεση αντιμετώπιση μικρών εστιών φωτιάς και ακολούθως στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πολιτών και των επισκεπτών της Σκιάθου».

Το Mitsubishi L200  είναι ένα κατάλληλο όχημα ταχείας επέμβασης για την  κατάσβεση των πυρκαγιών χάρη στον υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα 2.5Di-D, ο οποίος προσφέρει υψηλά αποθέματα ροπής που αγγίζει τα 314Nm @ 2000 rpm καθώς επίσης και στο μοναδικό σύστημα τετρακίνησης της Mitsubishi Super Select, το οποίο χρησιμοποιείται και το Mitsubishi Pajero.

Το σύστημα Super Select της Mitsubishi Motors επιτρέπει στον οδηγό να επιλέγει την πιο κατάλληλη ρύθμιση στο κιβώτιο της τετρακίνησης, σύμφωνα με τις εδαφικές και οδηγικές συνθήκες. Μπορεί να αλλάζει από 2WD σε 4WD «εν κινήσει», δηλαδή: χωρίς να σταματήσει το αυτοκίνητο (εφικτό κάτω από 100 km/h), ανεξαρτήτως είδους οδοστρώματος. Το πλεονέκτημα του Super Select βρίσκεται στη θέση μόνιμης τετρακίνησης “4H” Full Time που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε ταχύτητα και σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Εκτός από τις απεριόριστες δυνατότητες εντός και εκτός δρόμου το Mitsubishi L200 είναι και απόλυτα ασφαλές καθώς έχει κερδίσει 4 αστέρια για την Προστασία Ενήλικων  Επιβατών στο crash-test του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Euro-NCAP.