Drift show με… Reliant Robin (Video)


To Reliant Robin έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά οχήματα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Υπό προϋποθέσεις, μπορεί να γίνει διασκεδαστικό στον δρόμο, όπως μπορούμε να δούμε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 9/12/2019

Το Reliant Robin άρχισε να κατασκευάζεται το 1973 και η παραγωγή του σταμάτησε το 2001. Ήταν ένα τρίκυκλο όχημα της Reliant Motor Company το οποίο διέθετε αμάξωμα από φάιμπεργκλας και είχε μικρής χωρητικότητας κινητήρα. Μάλιστα, το Robin κατασκευάστηκε και στην Ελλάδα, μεταξύ του 1974-1978, από τη «ΜΕΒΕΑ» («Μεσογειακαί Επιχειρήσεις Βιομηχανίας Εμπορίου και Αντιπροσωπειών»), έπειτα από άδεια της Reliant.

Το Robin έχει κατακριθεί για την οδική συμπεριφορά του όταν αυξανόταν σχετικά η ταχύτητά του και οι ιδιοκτήτες του έπρεπε να είναι προσεκτικοί πώς θα χειρίζονταν το τιμόνι, όταν έπρεπε να στρίψουν για να αποφύγουν την πιθανότητα να τουμπάρει το αυτοκίνητο. Ωστόσο, ο Oliver Amon, ο οποίος διαθέτει κανάλι στο «YouTube», δείχνει ότι με τον κατάλληλο τρόπο και τις αντίστοιχες συνθήκες, το πισωκίνητο Robin μπορεί να μετατραπεί σε ένα ικανό όχημα για drift, όπως μπορούμε να δούμε στο βίντεο που ανήρτησε ο ίδιος στο διαδίκτυο.