DS Automobiles: Νέα ναυαρχίδα για το γαλλικό σήμα


Το πολυτελές παράρτημα της Citroen σχεδιάζει να λανσάρει ένα νέο κορυφαίο μοντέλο στην γκάμα της που θα αντιμετωπίσει την Σειρά 5 της BMW.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 14/5/2018

Παρά ταύτα το νέο μοντέλο της DS Automobiles δεν θα έχει sedan αμάξωμα, αλλά μία ανατρεπτική crossover σχεδίαση όπως αποκάλυψε εκπρόσωπος της μάρκας στο βρετανικό Auto Express. Εδώ να πούμε πως η DS σχεδιάζει να λανσάρει μέσα στο έτος το νέο DS 3 Crossback, ενώ διατηρεί το luxury προφίλ της με το DS 7 Crossback που έχει επιλέξει μέχρι και ο Μακρόν για τις μετακινήσεις του.

Έτσι, η νέα ναυαρχίδα θα ονομάζεται πιθανότατα DS 8 και θα βρεθεί απέναντι τόσο στην BMW 5, όσο και στα Audi A6 και Mercedes E-Class. Το ισχυρό σημείο στο οποίο το γαλλικό μοντέλο θα διαφοροποιείται απέναντι στον γερμανικό ανταγωνισμό δεν είναι άλλο από την σχεδίαση του αμαξώματος που θα είναι υπερυψωμένη fastback και θα παραπέμπει στο πρωτότυπο Citroen Numero 9 που είχε παρουσιαστεί πριν από έξι χρόνια.

Το DS 8 θα βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 που χρησιμοποιείται σε διάφορα μοντέλα του ομίλου PSA, όπως και στο νέο Peugeot 508. Από το τελευταίο θα προέρχονται τα μηχανικά μέρη και οι κινητήρες με τις βασικές εκδόσεις να είναι στα 1.500 κ.εκ. για το diesel και να κορυφώνονται στα 225 άλογα στην δίλιτρη βενζίνη. Φυσικά υπάρχουν πλάνα και για υβριδικές plug-in εκδόσεις.