Δυναμικό παρόν η Tata και στην Γενεύη


H ινδική Tata είναι πιστή στο ραντεβού της με την ελβετική έκθεση όπου παρουσίασε ένα ενδιαφέρον city car και ένα concept car.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/3/2019

Από την στιγμή που στο δυναμικό της εντάσσεται η Jaguar Land Rover, η Tata είναι μια εταιρία με έντονο ευρωπαϊκό ενδιαφέρον. Η οποία παρουσίασε το Altroz, ένα συμπαθητικό αυτοκίνητο πόλης που προορίζεται για την αγορά της Ινδίας. Βασίζεται στη νέα πλατφόρμα ALFA και θα διατίθεται από τα μέσα του έτους.

Σχεδιαστικά το Altroz δείχνει πολύ όμορφο και θα μπορούσε να σταθεί ακόμη και στην Ευρώπη. Ειδικά η ηλεκτρική που παρουσιάστηκε στην Γενεύη (προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί οι συμβατικές). Ωστόσο, τίθενται διάφορα θέματα όπως οι προδιαγραφές ασφαλείας και φυσικά η ανταγωνιστική τιμή πώλησης. Πάντως, και στο εσωτερικό η εικόνα είναι πολύ σύγχρονη με μία ελεύθερη touch-screen στο μέσο του ταμπλό.

Στην Γενεύη η Tata παρουσίασε το Buzzard (ένα SUV), καθώς και ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο. Συγκεκριμένα το H2X Concept που «φωτογραφίζει» ένα κόμπακτ SUV και που βασίζεται στην ίδια μεταβλητή πλατφόρμα ALFA. Το μήκους 3.840 mm πρωτότυπο μοντέλο θυμίζει αρκετά το γενικό σουλούπι του Kia Soul και προφανώς δημιουργήθηκε για να βολιδοσκοπήσει τις αντιδράσεις.