Δύο Chevrolet Silverado «επιβίωσαν» μετά από 22 μήνες στον βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού


Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο Chevrolet Silverado τα οποία μετά από 22 μήνες περιπλάνησής τους μέσα σε container ανασύρθηκαν από τον βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού.

  • 21/4/2020

Όλα ξεκίνησαν πριν από 22 μήνες όταν μια ισχυρή καταιγίδα «χτύπησε» ένα φορτηγό πλοίο  το οποίο ταξίδευε από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στην Αυστραλία.

Περίπου 25 χιλιόμετρα από τις ακτές της πόλης Newcastle, το σύστημα πρόσδεσης του φορτίου που μετέφερε το φορτηγό πλοίο κατέρρευσε με αποτέλεσμα  81 εμπορευματοκιβώτια –τα γνωστά σε όλους containers- να βρεθούν στην θάλασσα και να βυθιστούν.

Κάπως έτσι δύο Chevrolet Silverado βρέθηκαν στον βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού όπου και παρέμειναν για σχεδόν δύο χρόνια, μέχρι και να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάσυρσής τους.

Τα αξία 200.000 δολαρίων SUVs υπέστησαν φθορές που καθιστά την οποιαδήποτε προσπάθεια αποκατάστασής τους μάταιη, ωστόσο, θα περίμενε κανείς ότι μετά από την πολύμηνη παραμονή τους στον βυθό της θάλασσας η κατάστασή τους θα ήταν πολύ χειρότερη.

Μάλιστα, πριν καταλήξουν στον βυθό βίωσαν τις συνέπειες μιας πτώσης από ύψος 120 μέτρων, η οποία δικαιολογεί και την παραμόρφωση των μεταλλικών επιφανειών των κατά τ’ άλλα ανθεκτικών containers.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 81 εμπορευματοκιβώτιο βρέθηκαν 100-150 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, γεγονός που κατέστησε τη διαδικασία ανάσυρσής τους ιδιαίτερα δύσκολη. Μάλιστα 19 containers παραμένουν στον βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για το πότε θα δουν και πάλι το φως του ήλιου.

Σε κάθε περίπτωση, το τέλος του… δράματος τόσο για τα δύο Chevrolet Silverado όσο και για τα υπόλοιπα εμπορεύματα που καταστράφηκαν πρόκειται να δοθεί με την ανακύκλωσή τους.