Δύο μοτέρ του BMW Group αναδείχθηκαν «Κινητήρες της Χρονιάς»


Ο 2λιτρος BMW TwinPower Turbo και ο 1.6 λίτρων MINI TwinPower Turbo...

  • 6/6/2013

Το BMW Group συνεχίζει το σερί επιτυχιών του στο θεσμό βραβείων «Κινητήρα της Χρονιάς», σημειώνοντας δύο ακόμα νίκες κατηγορίας. Οι τελευταίες διακρίσεις της εταιρείας στον παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό έχουν αποδέκτες δύο κινητήριες μονάδες που συνδυάζουν σπορ επιδόσεις με αποδοτικό στυλ στα σημερινά μοντέλα BMW και MINI.

Επαναλαμβάνοντας την περσινή επιτυχία του, ο τετρακύλινδρος 2.0 l τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo που εφοδιάζει μοντέλα όπως η BMW Σειρά 1, BMW Σειρά 3 και BMW Σειρά 5 ήρθε πρώτος στην κατηγορία κυβισμού του. Και ο τετρακύλινδρος 1.6 l MINI TwinPower Turbo του MINI Cooper S κατατάχθηκε 1ος στην κατηγορία του για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Τα βραβεία απονεμήθηκαν στις 5 Ιουνίου 2013 στο πλαίσιο της έκθεσης Engine Expo στη Στουτγάρδη.

Η άμεση ισχύς σε συνδυασμό με την ασυναγώνιστη απόδοση ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες για την επιτυχία του BMW Group στο φετινό διαγωνισμό. Οι νικητές σε κάθε κατηγορία ξεχωριστά αλλά και συνολικά αποφασίστηκαν από μία διεθνή επιτροπή που απαρτίζεται από 84 δημοσιογράφους του αυτοκινήτου από 35 χώρες.

Η επιτυχία της εταιρείας σε δύο κατηγορίες των «International Engine of the Year Awards» επιβεβαιώνει εκ νέου την παγκοσμίως αναγνωρισμένη τεχνολογική εξέλιξη στα κινητήρια σύνολα. Από το 1999, το BMW Group έχει κατακτήσει πάνω από 60 νίκες κατηγορίας και γενικής κατάταξης στο συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Η τεχνολογία BMW TwinPower Turbo αποτέλεσε και πάλι το κλειδί της επιτυχίας στην κατηγορία 1.8 – 2.0 l. Στο βραβευμένο τετρακύλινδρο κινητήρα της BMW αυτό το τεχνολογικό πακέτο περιλαμβάνει υπερσυμπιεστή twin-scroll, High Precision Direct Injection και πλήρως μεταβλητό έλεγχο βαλβίδων BMW Valvetronic. Η έκδοση 180 kW/245 hp χρησιμοποιείται στις BMW 328i, BMW 528i, BMW Z4 sDrive28i, BMW X3 xDrive28i και BMW X1 xDrive28i.

Ο άλλος νικητής κατηγορίας από τη γκάμα κινητήρων του BMW Group γοήτευσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την κριτική επιτροπή των Βραβείων με μία εντυπωσιακή ισορροπία σπορ επιδόσεων και οικονομίας.

Η τετρακύλινδρη μονάδα 1.6 MINI TwinPower Turbo, παραμένοντας κινητήρια δύναμη στην κατηγορία 1.4 – 1.8 l, διαθέτει υπερσυμπιεστή twin-scroll με λειτουργία overboost, άμεσο ψεκασμό βενζίνης και έλεγχο βαλβίδων Valvetronic. Με μέγιστη ισχύ 135 kW/184 hp, το MINI Cooper S επιταχύνει από 0 – 100 km/h σε 7,0" με μέση κατανάλωση στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών 5,8 lit / 100 km. Αυτή η πολύ αποδοτική κινητήρια μονάδα διατίθεται επίσης για τα μοντέλα MINI Cooper S Countryman και MINI Cooper S Paceman, όπου μπορεί να συνδυαστεί με το σύστημα ALL4 all-wheel-drive.