Δύο νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα από τη Nissan θα κατασκευάζονται στις ΗΠΑ


Η Nissan θα κατασκευάσει δύο ολοκαίνουργια, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στο εργοστάσιο συναρμολόγησης του Μισισιπή στις ΗΠΑ κάνοντας μία επένδυση συνολικού ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

  • 23/2/2022

Η Nissan ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο συναρμολόγησης οχημάτων της στην Canton, θα γίνει κέντρο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ. Η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία μεταμορφώνει το Nissan Canton με την πιο πρόσφατη τεχνολογία κατασκευής EV, για να υποστηρίξει την παραγωγή δύο ολοκαίνουργιων, αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Η επένδυση για την παραγωγή EV θα ανέλθει σε 500 εκατομμύρια δολάρια, διατηρώντας και αναβαθμίζοντας σχεδόν 2.000 θέσεις εργασίας, με την παραγωγή να αναμένεται να ξεκινήσει το 2025.

«Η σημερινή ανακοίνωση είναι η πρώτη από πολλές νέες επενδύσεις που θα οδηγήσουν την επανάσταση των EVs στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Ashwani Gupta, Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Motor Corporation, Ltd. “Η Nissan κάνει μια μεγάλη επένδυση στο μέλλον της Canton, για τη δημιουργία μιας πραγματικά κορυφαίας κατασκευαστικής μονάδας EV.”

Η συγκεκριμένη επένδυση υποστηρίζει το Nissan Ambition 2030,  για την προσφορά 23 ηλεκτροκίνητων μοντέλων για τις μάρκες Nissan και Infiniti παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 15 αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, έως το 2030.

Το Ambition 2030 θα προσφέρει συναρπαστικά, ηλεκτροκίνητα οχήματα και τεχνολογικές καινοτομίες. Λαμβάνοντας υπόψη τις κρίσιμες περιβαλλοντικές, κοινωνικές και πελατειακές ανάγκες, το Ambition 2030 στηρίζει τον στόχο της Nissan να ενδυναμώσει την κινητικότητα και όχι μόνο για έναν καθαρότερο, ασφαλέστερο και χωρίς αποκλεισμούς κόσμο.

Η Nissan έχει θέσει ως στόχο να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις παγκόσμιες δραστηριότητές της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050, επιδιώκοντας περαιτέρω καινοτομίες στην ηλεκτροκίνηση και την τεχνολογία κατασκευής. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Nissan στοχεύει το 40% του όγκου των πωλήσεων οχημάτων της στις ΗΠΑ να είναι αμιγώς ηλεκτρικά έως το 2030, με ακόμη περισσότερα να είναι ηλεκτροκίνητα.