Δύο νέα ηλεκτρικά crossovers από τη ΜΙΝΙ


Με δύο νέα crossover, ένα καινούριο compact μοντέλο και πολλή ηλεκτροκίνηση, η Mini αγναντεύει ένα μέλλον που, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει και την αγορά της Κίνας.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 29/10/2020

Η θυγατρική της BMW έχει κάθε λόγο να αισθάνεται καλά, αφού τα τελευταία 20 χρόνια που έχει «επανιδρυθεί» ως φίρμα, καταφέρνει να διατηρεί ψηλά το αγοραστικό ενδιαφέρον. Για να συνεχίσει όμως να συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να διαβάζει τα σημεία των καιρών και αναλόγως να προσαρμόζεται. Όπερ και εγένετο.

Οι ιθύνοντες της Βρετανικής εταιρίας ανακοίνωσαν την απόφασή τους να επενδύσουν περαιτέρω στην ηλεκτροκίνηση, παρουσιάζοντας νέα μοντέλα στην γκάμα τους. Για την ακρίβεια, αναφέρονται σε δύο νέα crossover -αφού αυτά πουλάνε σαν ζεστά ψωμάκια- και σε ένα compact τρίθυρο μοντέλο, χωρίς ωστόσο να δίνουν περαιτέρω πληροφορίες.

Με τον καιρό, ο πυρήνας των μοντέλων της θα μετασχηματιστεί σε ηλεκτρικό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα διακόψει την παραγωγή συμβατικών οχημάτων, με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αυτά άλλωστε «θα συνεχίσουν να αποτελούν την ιδανική λύση για ομάδες ανθρώπων και περιοχές όπου οι κινητικές ανάγκες τους δεν συμβαδίζουν με τη λογική των ηλεκτρικών οχημάτων».

Ως εκ τούτου, το μεγαλύτερο Crossover της γκάμας της θα είναι αυστηρά ηλεκτρικό. Αυτό όμως δεν ισχύει για το επόμενο Countryman, το οποίο θα προσφέρεται τόσο ως ηλεκτρικό, όσο και με συμβατικούς κινητήρες. Αναφορικά με το νέο της ηλεκτρικό hatchback, το μόνο που άφησε να εννοηθεί είναι πως θα έχει σχετικά αυξημένες διαστάσεις ώστε να «καλύπτει τις αυξανόμενες ανάγκες πολλών πελατών, σε θέματα ευρυχωρίας και πρακτικότητας».

Όσο για την κινέζικη αγορά, αποτελεί για την εταιρία μία μεγάλη πρόκληση. Ήδη δρομολογεί την κατασκευή οχημάτων εκεί, σε συνεργασία με τη Great Wall Motor. Αυτά θα βασίζονται σε μία νέα αρχιτεκτονική, προσαρμοσμένη για τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς και θα ξεκινήσουν να παράγονται το 2023.