Δύο σπέσιαλ Mustang σε μία κόντρα με 2.200 άλογα (video)


H θηριώδης Mustang του Ken Block εναντιώνεται στην ταχύτερη Mustang παραγωγής! Ποιο είναι το αποτέλεσμα;

  • 30/12/2020

Το πασίγνωστο κανάλι Hoonigan στο YouTube τα σπάει αφού μέσα σε λίγες μέρες κάθε βίντεο που ανεβάζει χτυπάει κάτι εκατομμυριάκια. Το πιο πρόσφατο είναι και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αφού μια παλιά Mustang με πολύ βαριές μετατροπές έρχεται να αντιμετωπίσει σε μια ευθεία την σύγχρονη απόγονο της.

H Mustang Shelby GT500 είναι η ισχυρότερη Mustang παραγωγής που έχει υπάρξει ποτέ. Όπλο της είναι ο πανίσχυρος V8 5.2 με μηχανικό υπερσυμπιεστή που αποδίδει 770 άλογα που περνούν στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις. Σχετικά με τις επιδόσεις η αμερικανική εταιρία δίνει την επιτάχυνση για το πρώτο μίλι (δηλ. 0-400 m) σε λιγότερο από 11 sec με το 0-100 km/h σε 3,6 sec. Όσο για την τελική ταχύτητα αυτή θα αγγίζει τα 290 km/h!

Τώρα, δίπλα της έχει ένα πραγματικό θηρίο, το Hoonicorn V2, που θα μπορούσε να συμμετάσχει μέχρι και σε αγώνες dragster. Ουσιαστικά πρόκειται για μια βαριά αναβαθμισμένη παλιά Mustang με προδιαγραφές που έχει έναν twin-turbo V8 των 6,7 lt με πάνω από 1.400 άλογα, 6άρι σειριακό κιβώτιο και τετρακίνηση. Η ιδέα το Hoonicorn να τα βάζει με διάφορα supercars προέκυψε από το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Forza Horizon 4. Τελικά στο βίντεο θα δείτε πως η GT500 είναι μια άξια αντίπαλος.