«Δύο στα δύο» για τον Leclerc με θρίαμβο στην Κίνα! (video)


Ο Charles Leclerc πανηγύρισε τη δεύτερη διαδοχική νίκη του σε virtual αγώνα της Formula 1, καθώς ήταν ο ταχύτερος στην πίστα της Σαγκάης, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/4/2020

Ο Μοναγέσκος πήρε… φόρα και μετά από την προ δύο εβδομάδων νίκη του στην εικονική πίστα της Μελβούρνης, έδειξε τα… δόντια τους στους αντιπάλους του και επί κινεζικού εδάφους.

Ο Leclerc εξασφάλισε από νωρίς της pole position, καθώς πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο των κατατακτήριων, είχε σημειώσει τον χρόνο που του έδωσε την ευκαιρία να εκκινήσει από την πρώτη θέση του grid.

Όπως συνέβη και πριν από δύο εβδομάδες στη Μελβούρνη, έτσι και αυτή τη φορά ο Leclerc υπερασπίστηκε την pole position και δημιούργησε από νωρίς μια διαφορά της τάξης του ενός δευτερολέπτου από τον Alexander Albon.

Κατά τη διαδικασία του υποχρεωτικού pit stop για αλλαγή ελαστικών, όμως, ο πιλότος της Red Bull κατάφερε να κάνει το undercut και μπαίνοντας στα πιτ έναν γύρο νωρίτερα, βγήκε μπροστά από τον Leclerc.

Όμως οκτώ γύρους πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα των 28 γύρων, ο Μονεγάσκος ανέκτησε την πρωτοπορία και οδηγώντας σταθερά, κατάφερε σταδιακά να δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας άνω των δύο δευτερολέπτων από τον Albon.

Έτσι ο Leclerc είδε πρώτος την καρό σημαία, με τον Albon να ακολουθεί. Συγκλονιστική ήταν η μάχη για το τρίτο σκαλί του βάθρου, καθώς κυριολεκτικά στα τελευταία μέτρα ο νικητής του πρώτου αγώνα της σεζόν,ο Κινέζος Guanyu Zhou της Renault, προσπέρασε τον τρίτο του αγώνα της Μελβούρνης, George Russell, στερώντας του την ευκαιρία να ανέβει για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στο βάθρο.