Εφτάψυχο το Saab 9-3 που... ξαναπαίρνει μπροστά!


ΣΕ ΣΙΡΙΑΛ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΟΥΗΔΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ NEVS ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/7/2019

Όπως και να το κάνουμε μία εταιρία όπως η Saab χρίζει τον διαδικτυακό της «χρόνο», τόσο για τα αξιόλογο μοντέλα της όσο και για την αξία της ως εταιρία. Και ενώ όλα έδειχναν πως το σήμα της δεν θα κυκλοφορούσε ποτέ ξανά στο δρόμο με κάποιο νέο μοντέλο έρχεται η NEVS (National Electric Vehicle Sweden) να ανακοινώσει την έναρξη της παραγωγής.

Συγκεκριμένα, την παραγωγή του παλιού Saab 9-3 που θα κατασκευάζεται σε ένα εργοστάσιο στο λιμάνι της πόλης Tianjin με την παραγωγή να προσδιορίζεται στις 50.000 αυτοκίνητα το χρόνο, όπως αναφέρει το Autonews Europe.

Όπως έχουμε γράψει και παλιότερα τα κινεζικά 9-3 θα είναι πλήρως ηλεκτρικά και θα πωλούνται αποκλειστικά στην εκεί αγορά. Οι μπαταρίες προέρχονται από την κινεζική εταιρία CENAT New Energy, οι δύο ηλεκτροκινητήρες από την βρετανική Protean Electric και την ολλανδική e-Traction.

Η NEVS είναι μια εταιρία που ανήκει στο Evergrande Group και που είχε ιδρυθεί από τον Kai Johan Jiang στο Trollhattan της Σουηδίας, το 2012. Τον Ιανουάριο το Evergrande Group, η μεγαλύτερη estate εταιρία στην Κίνα, είχε αποκτήσει το 51% της NEVS έναντι 930 εκατομμυρίων δολαρίων.  

Το Evergrande Group έχει υπογράψει συμφωνία 440 δισεκατομμυρίων γουάν με την κινεζική κυβέρνηση για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ηλεκτρικών κινητήρων στις πόλεις Guangzhou και Shenyang. Έτσι γίνονται οι δουλείες και έρχεται ανάπτυξη, με την συμβολή της ίδιας της χώρας.