Έγκριση της Ε.Ε. στην Opel για την κατασκευή μπαταριών


Όπως έγινε γνωστό, τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν την κρατική επιχορήγηση προς την Opel για την κατασκευή μπαταριών για τα νέα μοντέλα της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 9/12/2019

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε το αίτημα για επιχορήγηση από το γερμανικό κράτος για την κατασκευή μπαταριών στο εργοστάσιο της Opel το οποίο βρίσκεται στην Kaiserslautern, νοτιοδυτικά της χώρας. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, εκεί θα κατασκευάζονται μπαταρίες για τα Plug-in Hybrid και αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Opel, αλλά και του Ομίλου PSA, γενικότερα.

Η συναρμολόγησή τους θα γίνεται σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία κατασκευής «Saft». Εκπρόσωπος της Opel δήλωσε σχετικά, έπειτα από την απόφαση των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: «Τώρα, οι δύο εταιρείες θα προβούν στις τελικές προετοιμασίες για την ολοκλήρωση του σχεδίου (κατασκευής των μπαταριών), πριν τη λήψη της τελικής απόφασης».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη δυνατότητα κρατικής επιχορήγησης για το συνολικό ποσό των 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ σε επτά χώρες της Ευρώπης: την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Πολωνία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία. Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, αυτή η απόφαση θα αποδεσμεύσει άλλα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ από επενδυτές που ανέμεναν εάν η Ε.Ε θα εγκρίνει την επιχορήγηση ή όχι ώστε να διαθέσουν τα χρήματα για τη δημιουργία μονάδων όπου θα κατασκευάζονται μπαταρίες για τα οχήματα.