Εικαστική έκθεση στο Ζάππειο για τα 130 χρόνια της Mercedes


Οχτώ άνθρωποι που αγαπούν την τέχνη εμπνεύστηκαν από το εμβληματικό τριάκτινο αστέρι...

  • 19/2/2016

H Κάτια Ζυγούλη, η Τατιάνα Καραπαναγιώτη,ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, η Μαρίνα Βερνίκου, ο Τάκης Διαμαντόπουλος,ο Θοδωρής Ζουμπουλάκης, ο Γιώργος Κελέφης και η Βένια Μπεχράκη εμπνεύστηκαν από το εμβληματικό τριάκτινο αστέρι της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στο πλαίσιο εορτασμού των 130 χρόνων από τη δημιουργία του πρώτου αυτοκινήτου, η Mercedes-Benz Ελλάς, θα παρουσιάσει αύριο Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, την εικαστική έκθεση «Circle of Art», την οποία επιμελήθηκε εικαστικά η Δάφνη Ζουμπουλάκη.

Τα έργα των οκτώ ανθρώπων, που αγαπούν την τέχνη, άντλησαν την έμπνευση τους από το αστέρι που συμβολίζει τον αέρα, το νερό και τη γη.

Παράλληλα, ταξιδεύοντας στο χρόνο, θα πραγματοποιηθεί έκθεση θρυλικών και σύγχρονων αυτοκινήτων Mercedes-Benz και ιστορικών αντικειμένων από το Mercedes-Benz Classic Center της Στουτγάρδης.

Ο επισκέπτης θα ανακαλύψει, μεταξύ άλλων, από πού πήρε το όνομα της η Mercedes. Τα "βαφτίσια" έγιναν το 1926 και Mercedes ήταν το όνομα της κόρης του αυστριακού επιχειρηματία και πρώτου διανομέα οχημάτων της Daimler - Εμίλ Γιέλινεκ.

Το Σάββατο, στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου, οι επισκέπτες, με ελεύθερη είσοδο, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τρία συλλεκτικά αυτοκίνητα Mercedes-Benz, μία SL 190 Cabrio, ένα 170 Sedan και ένα 220 Sedan.

Τα θρυλικά αυτοκίνητα θα πλαισιώνονται από 9 σύγχρονα μοντέλα: A-CLASS, CLA, GLA, C Sedan, C Coupe, GLC, GLE, GLE Coupe και τη «ναυαρχίδα» της εταιρείας S-CLASS.