Είναι αυτό το νέο VW Golf 8ης γενιάς;


Ένας χρήστης του Instagram κατάφερε να φωτογραφίσει το επερχόμενο Golf 8ης γενιάς το οποίο -καμία έκπληξη- δεν έχει και τεράστιες διαφορές από το τρέχον μοντέλο.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/1/2019

Αν και πριν λίγο καιρό δημοσιεύσαμε μία εικόνα από ένα Golf στη Νότια Αφρική που έμοιαζε να είναι η νέα γενιά του σε φάση δοκιμών, στην συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα είναι -μάλλον- λίγο πιο καθαρά.

Τουλάχιστον σε ότι αφορά την φωτογραφία, όπου ο χρήστης του Instagram με όνομα Johannes.vag (φανατικός του Golf όπως βλέπουμε από τον λογαριασμό του) κατάφερε να συλλάβει ένα Golf 8ης γενιάς με το ελάχιστο δυνατό καμουφλάζ.

Στις δύο φωτογραφίες που τράβηξε βλέπουμε ένα κλασικό story της VW. Όχι δραματικές αλλαγές αλλά διαρκής εξέλιξη του σχεδίου που κάνει το αυτοκίνητο άμεσα αναγνωρίσιμο αλλά και αρκετά πιο σύγχρονο. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η εταιρία αποφεύγει τις μεγάλες αλλαγές του μοντέλου, οπότε όπως βλέπουμε έχουμε να κάνουμε με ένα αυτοκίνητο που κρατά την βασική συνταγή είναι όμως πιο δυναμικό εμπρός και με πιο χαρακτηριστικές λεπτομέρειες στο πίσω μέρος. 

Η παρουσίασή του αναμένεται να γίνει μέσα στην χρονιά, πιθανότατα στην έκθεση της Φρανκφούρτης, με τις  πωλήσεις να ξεκινούν πριν το τέλος του 2019. Σε ότι αφορά το υπόλοιπο "πακέτο" πέραν της εξωτερικής σχεδίασης, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι θα εφοδιάζεται με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σε επίπεδο ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης ενώ θα είναι και αισθητά αναβαθμισμένο σε ποιότητα. 

Θα βασίζεται σε μία εξελιγμένη μορφή της πλατφόρμας MQB Evo, η οποία θα είναι ελαφρύτερη έως και 45 κιλά αλλά θα έχει και μεγαλύτερο μεταξόνιο από το υπάρχον Golf, κάτι που σημαίνει αύξηση των χώρων για τους επιβάτες. Τα μηχανικά μέρη θα είναι τα ήδη γνωστά από την γκάμα της εταιρίας, αν και αναμένεται να υπάρξουν και κάποιες έξτρα εκδόσεις που θα κάνουν πρεμιέρα με την παρουσία του Golf. 

Aυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι η έκδοση GTI θα αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη ισχύ από την τρέχουσα γενιά, αγγίζοντας τα 300 άλογα σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει στην Γερμανία, με την έκδοση R να στοχεύει πολύ ψηλότερα.

Πηγή: CARSCOOPS