Είναι αυτό το νέο hypercar της Porsche;


Η Porsche φαίνεται ότι ετοιμάζει την διάδοχο της 918 Spyder συνδυάζοντάς την με την συμμετοχή στην νέα κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής

  • 19/4/2020

Η αντικατάσταση της 918 Spyder είναι κάτι που απασχολεί εδώ και καιρό την Porsche χωρίς όμως να έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις. Το τελευταίο σπουδαίο hypercar της εταιρίας έμεινε στην παραγωγή από το 2013 έως το 2015 και κατασκευάστηκαν 918 μονάδες έχοντας αντικαταστήσει την Carrera GT.

Οι φήμες οργιάζουν και κάποιες εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν ένα αυτοκίνητο της εταιρίας που πολύ πιθανόν να προορίζεται για τον διάδοχο της 918 Spyder. 

Ο λόγος που αρκετοί πιστεύουν ότι δεν πρόκειται για κάποιο ευκαιριακό σκίτσο είναι ότι θυμίζει αρκετά την 917 Concept που παρουσιάστηκε πέρσι ως φόρος τιμής στην κλασική 917. Κάποιοι άλλοι πάντως υποστηρίζουν ότι είναι μία πρώτη ένδειξη για το πως θα μπορούσε να είναι το αυτοκίνητο με το οποίο θα συμμετέχει στην κατηγορία Le Mans Hypercar από το 2021.

Πάντως τα σχέδια που βλέπουμε είναι επίσημα και κατατέθηκαν στο European Union Intellectual Property Office, και έχουν αρκετά στοιχεία από τους κανονισμούς της FIA για την κατηγορία Hypercars. Οι παρατηρητικοί θα προσέξουν ότι υπάρχει τάπα βενζίνης στη μία πλευρά και μία άλλη τάπα μάλλον για φόρτιση μπαταρίας, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλεψη για υβριδικό σύστημα κίνησης. 

Αυτό ίσως να σημαίνει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να είμαστε μπροστά στην διάδοχο της 918 Spyder, πιθανότατα με την ονομασία 960 η οποία ακούγεται εδώ και καιρό και έχει καταχωρηθεί από την Porsche το 2015.

Λεπτομέρειες για τα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν, πέρα από εικασίες που ακούγονται εδώ και καιρό, όπως για οκτακύλινδρο επίπεδο κινητήρα (μάλλον απίθανο) ή πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης κατά τα πρότυπα της Taycan.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν και όποτε εμφανιστεί θα είναι ένα πολύ ικανό αυτοκίνητο, με την Porsche να θέλει να κατεβάσει το χρόνο στο Νurbugring κάτω από τα 6:30΄. Όπως και να έχει όπως όλα δείχνουν το νερό έχει μπει στο αυλάκι, και όσο θα περνάει ο καιρός τόσο θα έρχονται στην επιφάνεια και περισσότερα στοιχεία για αυτή την "μυστηριώδη" Porsche.