Είναι αυτό το νέο Hyundai i20 N;


Στο πλαίσιο της πρεμιέρας του νέου i20 στην επιφάνεια… αναδύθηκε και ένα νέο teaser που ίσως να δείχνει την top έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/3/2020

Βασικά η σκοτεινή εικόνα που βλέπετε δεν είναι κάποιο teaser αλλά ένα στιγμιότυπο από ένα επίσημο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube και που στη συνέχεια κατέβηκε από την Hyundai Αυστρίας. Ωστόσο, προλάβαμε και το «αποθανατίσουμε» για να σας δείξουμε το προφίλ του πιο καυτού i20.

Kαι όπως μπορούμε να δούμε διακρίνεται το φουσκωμένο αεροδυναμικά αμάξωμα με το πιο καμπύλο καπό, τους μεγαλύτερους προφυλακτήρες, τις πολυάκτινες ζάντες, την πίσω πτέρυγα και ότι θα έχει το ταχύτερο i20 που έχουμε δει ποτέ. Πάντως, η όλη εικόνα δεν αποκλείεται να είναι ένα απλό photoshop αν και μας δίνει μια πρώτη γεύση για το i20 N.

Το οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπο με τον βασιλιά του είδους, το Ford Fiesta ST. Στα όπλα του i20 N θα υπάρχει ένας αναβαθμισμένος 1.600άρης τετρακύλινδρος κινητήρας (εκτός και αν γίνει η έκπληξη με το νέο 1.500άρη) που θα αποδίδει 200 PS. Σε αντίθεση με το πολύ εξεζητημένο Toyota GR Yaris η ισχύς θα μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων. Και αν κρίνουμε από την απήχηση που έχει το i30 N, τότε και το i20 N θα έχει μια ανάλογη πολύ πετυχημένη πορο