Εισιτήρια για τις συγκοινωνίες μέσω κινητού ή tablet! (γράφημα)


Μέσω δωρεάν εφαρμογής mobile ticketing, για κινητό τηλέφωνο ή "ταμπλέτα", θα μπορεί να αγοράζει πλέον το επιβατικό κοινό εισιτήρια για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

  • 18/12/2014

Αλλάζουν σελίδα τα δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (MMM) τα οποία εκσυγχρονίζονται και μπαίνουν στον... κόσμο της τεχνολογίας δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες να αγοράζουν εισιτήριο από το κινητό τηλέφωνο, το tablet ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Οι επιβάτες των MMM μπορούν να χρησιμοποιούν το «mobile ticketing» με την ονομασία «TfA tickets», μειώνοντας τις ουρές στα εκδοτήρια εισιτηρίων αλλά και την αναζήτηση ενός εισιτηρίου που αποτελεί «Γολγοθά» για τις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Το «έξυπνο» κινητό ή το tablet μετατρέπεται σε εισιτήριο, ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία, για μια μόνο φορά: εγγραφή στο σύστημα (προαιρετικά), καταχώριση των στοιχείων της κάρτας και αγορά με ασφάλεια και ευκολία των εισιτηρίων.

Από τη δεύτερη φορά, το μόνο που χρειάζεται για τη διεκπεραίωση όλων των μελλοντικών συναλλαγών είναι η εισαγωγή του κωδικού επιβεβαίωσης της πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας.

Μετά την αγορά, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να αποθηκεύσουν τα εισιτήρια που έχουν αγοράσει και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν, είναι η ενεργοποίηση του κατάλληλου εισιτηρίου πριν από την επιβίβαση.

Δύο λεπτά μετά την ενεργοποίηση, τα εισιτήρια θεωρούνται επικυρωμένα. Για την ενεργοποίηση, δεν απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο.

Περισσότερα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr.