Είστε έτοιμοι να "βολτάρετε" το μωρό σας με το νέο καρότσι της Mercedes-AMG;


Μάλλον όχι είναι η απάντηση αφού ακόμα και αν διαθέτετε τα χρήματα για να το αποκτήσετε η ειδική έκδοση θα κυκλοφορήσει σε μόλις 299 μονάδες.

  • 26/5/2022

H συνεργασία της Mercedes-AMG με τη γερμανική εταιρεία κατασκευής παιδικών καροτσιών Hartan κρατάει χρόνια, έχοντας παρουσιάσει μία πλήρη σειρά από ξεχωριστές -και αρκετά δαπανηρές- προτάσεις. Η τελευταία φέρει την ονομασία AMG GT και είναι μια ειδική έκδοση που θα κυκλοφορήσει σε 299 μονάδες προκειμένου να διατηρήσει τον συλλεκτικό χαρακτήρα της.

Που ξέρετε, ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον δούμε το συγκεκριμένο καρότσι να σπάει τα ταμεία σε δημοπρασία, όπως συνέβη πρόσφατα με τη Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut που έγινε το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο.

Τι το ξεχωριστό, όμως, έχει αυτό το καρότσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να «ξηλωθούν» για να βάλουν το παιδί τους μέσα; Αρχικά φέρει την υπογραφή της Mercedes-AMG που δεν το λες και λίγο.

Από εκεί και πέρα τα βασικά χαρακτηριστικά του μπορούμε να τα συναντήσουμε σε διάφορα καρότσια που κυκλοφορούν εκεί έξω. Όπως για παράδειγμα ότι συνοδεύεται από μία τσάντα ώμου που εφαρμόζει στη λαβή και έτσι ο γονέας μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση στα βασικά αντικείμενα που χρειάζεται ένα μωρό στη βόλτα του (μπιμπερό, πάνες, πιπίλα, κ.α.).

Επίσης η λαβή μπορεί να «κλειδώσει» σε δύο θέσεις, ανάλογα με την κατεύθυνση πού θέλετε να βλέπει το μωρό. Έχει φρένο για να μπλοκάρει τους τροχούς, ανάρτηση για να απορροφάει τους κραδασμούς, ρυθμιζόμενη πλάτη που γίνεται εντελώς επίπεδη όταν έρθει η ώρα του ύπνου, ποτηροθήκη για να απολαμβάνεται το παγωμένο σας ρόφημα και θήκη για να τοποθετείται το κινητό σας.

Παράλληλα μπορεί να διπλωθεί, με τις διαστάσεις σε αυτή την περίπτωση να είναι 69 x 58.5 x 31 cm και να χωράει με άνεση στην… προσωπική σας AMG. Αυτά που δεν θα βρείτε σε πολλά άλλα καρότσια είναι οι τροχοί που έχουν σχεδιαστεί από την Mercedes-AMG αλλά και η επένδυση Dinamica για να ξαπλώνει αναπαυτικά το παιδί.

Το AMG GT θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένα καταστήματα από τον Ιούλιο του 2022 χωρίς να γίνει ακόμαα γνωστή η τιμή του. Για να έχετε μια εικόνα, η πολύ πιο «soft» έκδοση AMG GT 562 Graphite κυμαίνεται στη Γερμανία στα 1.100€. Φανταστείτε αυτό που είναι περιορισμένης παραγωγής