Έκανε η Mercedes-AMG GT Black Series νέο ρεκόρ και στο Sachsenring;


Η κορυφαία AMG GΤ μετά το Nurburgring έβαλε στόχο και το ρεκόρ γύρου στο Sachsenring. Μπόρεσε να το κατακτήσει;

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/12/2020

Η κορυφαία έκδοση της AMG GT, του super car της Mercedes, η Black Series, έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά της πετυχαίνοντας το απόλυτα ρεκόρ στην πιο διάσημη πίστα του κόσμου, το Nürburgring. Στην Πράσινη Κόλαση η GT Black Series πέτυχε χρόνο 6:43.616 κάτι που μεταξύ άλλων πιστώνεται και στον κινητήρα της.

Για την περίσταση ο γνωστός πλέον V8 των 4,0 lt με τα διπλά turbo έχει φτάσει τα 720 PS και τα 800 Nm, που επιτρέπουν στο διθέσιο κουπέ να φτάνει τα 100 km/h από στάση μέσα σε μόλις 3,2 sec και τα 200 km/h σε λιγότερα από 9,0 sec, ενώ το ταχύμετρό του τερματίζει στα 325 km/h.

Φυσικά η επιτυχία αυτή της top AMG GT έδωσε το έναυσμα να γίνουν προσπάθειες επίτευξης ρεκόρ γύρου και σε άλλες πίστες. Όπως στην επίσης γερμανική του Sachsenring. Η προσπάθεια έγινε με τον Guido Naumann του AutoBildSportsCars πίσω από το δερμάτινο τιμόνι της κορυφαίας σπορ Mercedes, ενώ τα λάστιχα, που πάντα παίζουν ρόλο σε αυτού τους είδους τις προσπάθειες ήταν τα Michelin Cup 2 R M01A.

Το (ανεπίσημο) ρεκόρ γύρου στο Sachsenring το είχε μέχρι πριν την προσπάθεια της AMG GT Black Series η McLaren Senna με 1:25.19, με διαφορά μόλις 1/10 του sec από μια φτιαγμένη Porsche 911 (991) GT2 RS. Το αν θα το έχει διατηρήσει και μετά την προσπάθεια του AutoBildSportsCars θα τα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.