Έκδοση GR Sport για την Toyota Corolla Sedan


Η Toyota Corolla Sedan αποκτά μια πιο σπορτίβ εξοπλιστική έκδοση, την GR Sport, η οποία είναι διαθέσιμη στην αγορά από τις αρχές του επόμενου χρόνου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/7/2020

Η Toyota δημιούργησε την Corolla Sedan GR Sport, μια καλύτερα εξοπλισμένη και σπορτίβ έκδοση του γνωστού μοντέλου, η οποία συντείνει στην αναβάθμιση της εικόνας του. Έτσι, το –κατά τα άλλα– οικογενειακό αυτοκίνητο, αποκτά περισσότερο ενδιαφέρουσα εμφάνιση και εξοπλιστικά στοιχεία που παραπέμπουν στην «Toyota Gazoo Racing», το αγωνιστικό τμήμα της. Η κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη για την τετράθυρη εκδοχή, έπειτα από τη δημιουργία των αντίστοιχων εκδόσεων για την Hatchback και την Touring Sports.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την εταιρεία, στο αμάξωμα της Corolla Sedan GR Sport θα υπάρχει το λογότυπο «GR» με τα χρώματα της αγωνιστικής ομάδας και στοιχεία που να την ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες εξοπλιστικές εκδόσεις. Για παράδειγμα, οι τροχοί νέας σχεδίασης 17 και 18 ιντσών ή οι προσθήκες από χρώμιο και μαύρο χρώμα σε μάσκα, προφυλακτήρες και την πίσω κολώνα του αμαξώματος. Το τελευταίο, θα διατίθεται σε οκτώ διαφορετικά χρώματα, με την απόχρωση «Dynamic Grey» να είναι καινούργια. Για τα επτά από αυτά, οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν και διχρωμία.

Στο εσωτερικό της Corolla Sedan GR Sport θα υπάρχουν στοιχεία που θα τονίζουν τον περισσότερο δυναμικό χαρακτήρα της. Τα μαρσπιέ καλύπτονται με αλουμινένια προσθήκη που ενσωματώνει το λογότυπο «GR», ενώ θα διαθέτει ημιδερμάτινη επένδυση σε καθίσματα και δερμάτινο τιμόνι. Τα εμπρός καθίσματα είναι σπορ και έχουν ενσωματωμένα προσκέφαλα, ενώ σε πολλά σημεία υπάρχουν κόκκινες και λευκές ραφές. 

Χάρη στα παραπάνω, η τετράθυρη Corolla δείχνει περισσότερο δυναμική και θα απευθύνεται σε νεαρούς υποψήφιους πελάτες. Αυτή η έκδοση θα είναι η πρώτη της Corolla Sedan που θα διατίθεται και σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Αναφορικά με τους κινητήρες, θα εφοδιάζεται με τον 1.6 των 132 PS καθώς και με τον 1.8 HSD των 122 PS. Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota, η παραγωγή της Corolla Sedan GR Sport θα ξεκινήσει από τον προσεχή Νοέμβριο και η διάθεσή της στη αγορά από τις αρχές του 2021.