Εκπαιδευτές οδήγησης: Ο ιός δεν κολλάει στις καμπίνες των φορτηγών, αλλά κολλάει στα ΙΧ!


Την έκπληξή του εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκπαιδευτών Οδήγησης (Π.Σ.Ε.Ο.), σχετικά με την εξαίρεση από τα μέτρα της καραντίνας λόγω Covid-19 την εκπαίδευση οδηγών για φορτηγά, λεωφορεία και νταλίκες, κάνοντας λόγω για σύγχυση στο κοινό, αλλά και διχασμό στον κλάδο των εκπαιδευτών.

  • 15/11/2020

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Καμία λογική, καμιά δικαιολογία δεν μπορεί να βρεθεί που να θέτει πάνω από την δημόσια υγεία και την καταστρατήγηση των περιοριστικών μέτρων, την επίσπευση της εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών των παραπάνω   κατηγοριών.

Μεγάλα ερωτηματικά, ποικίλα σχόλια οργή και αγανάκτηση προκαλεί η ξαφνική και με διαδικασίες fast  track έκδοση απόφασης με Αριθ.Δ1α/Γ.Π. οικ 71342 με την οποία εξαιρεί από το γενικό lockdown  την εκπαίδευση και εξέταση υποψηφίων οδηγών στις κατηγορίες C και D  και CE, DE, δηλαδή για Φορτηγά  Λεωφορεία και Νταλίκες.

Η εν λόγω απόφαση το μόνο που καταφέρνει είναι αφενός μεν να προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες για την καραντίνα, να  καταστρατηγήσει και  να απαξιώσει τα περιοριστικά μέτρα για την διασπορά του covid 19 όπως και να  διχάσει τον κλάδο των εκπαιδευτών, αφού μια πάρα πολύ μικρή μειοψηφία μπορεί να εργαστεί, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτών οδήγησης θα παραμένει σε εργασιακή αναστολή.

Οι αρμόδιοι οφείλουν να μας πουν, πώς γίνεται να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις στην καμπίνα ενός φορτηγού ή μιας νταλίκας με εσωτερικό πλάτος 220cm και ύψος 162cm.

  • Βάση ποιας λογικής 3 άτομα μπορούν να συνυπάρξουν σε έναν τέτοιο χώρο;
  • Πώς μπορεί να προφυλαχτεί η υγεία υποψηφίων οδηγών, εκπαιδευτών και εξεταστών;

Εκτός κι αν υπάρχουν έρευνες  που αποδεικνύουν ότι ο ιός δεν κολλάει μέσα στις καμπίνες των φορτηγών, των λεωφορείων και των συρμών."