Εκπλήξεις και πεντάστερα στο Euro NCAP (video)


Στις πιο πρόσφατες δοκιμές του Euro NCAP αξιολογήθηκαν συνολικά εννέα αυτοκίνητα εκ των οποίων τα δύο είχαν αρνητικό αποτέλεσμα.

  • 5/12/2018

Σήμερα, ο Euro NCAP ανακοίνωσε τις αξιολογήσεις του για το Audi Q3, την BMW X5, το Hyundai Santa Fe, την Jaguar I-PACE, το Peugeot 508 και τα Volvo V60/S60 που απέσπασαν την μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων. Ωστόσο, δύο μοντέλα του ομίλου FCA δεν τα κατάφεραν ανάλογα.

Συγκεκριμένα, το «υπερήλικο» πλέον Fiat Panda δεν κατάφερε να συγκεντρώσει κανένα αστέρι και δεν κατάφερε να περάσει σε καμία δοκιμασία το 50%. Για την προστασία των παιδιών στο πίσω κάθισμα απέσπασε μόλις 16% με τον Euro NCAP να υπογραμμίζει τις ελλείψεις στα συστήματα υποβοήθησης με αξιολόγηση στο 7%.

Το Jeep Wrangler τα πήγε καλύτερα δεδομένου πως μιλάμε για ένα 4x4 με κορυφαίες δυνατότητες. Σχεδόν σε καμία αξιολόγηση δεν έπεσε κάτω από το 50% αλλά στην μετωπική σύγκρουση δεν τα πήγε και τόσο καλά. Πολλούς βαθμούς του στέρησε η χαμηλή αξιολόγησή με μόλις 32% στα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα σχετικά βίντεο και τον πίνακα της βαθμολογίας.

Ο εκπρόσωπος του Euro NCAP, o Michiel van Ratingen, λέει πως: «Είναι πραγματικά απογοητευτικό να διαπιστώνουμε πως ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο που θα διατεθεί προς πώληση το 2018 χωρίς αυτόνομο σύστημα πέδησης και καμία υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας. Είναι καιρός να δούμε ένα προϊόν από τον όμιλο FIAT-Chrysler που να προσφέρει ανταγωνιστικά επίπεδα ασφάλειας».