Εκπληκτικό κιτ μετατρέπει το Mazda MX-5 σε μονοθέσιο της F1


Φαντάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό, όμως με μόλις 8.300 ευρώ μπορεί κανείς να μετατρέψει ένα Mazda MX-5 σε μονοθέσιο της Formula 1.

  • 24/12/2020

Αν το όνειρό σας ήταν η απόκτηση ενός μονοθεσίου της Formula 1 και μάλιστα προηγούμενων δεκαετιών, τότε ένα εκπληκτικό kit μετατροπής μεταμορφώνει το γνωστό σε όλους Mazda MX-5 σε μια Alfa Romeo 158 του 1937.

Το κιτ έχει σχεδιαστεί για τη δεύτερη γενιά του Mazda MX-5, γνωστή και ως NB και περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα ανταλλακτικά ώστε το ιαπωνικό roadster να μεταμορφωθεί σε ένα εκθαμβωτικό μονοθέσιο του προηγούμενου αιώνα.

Μεταξύ αυτών το σωληνοτό πλαίσιο πάνω στο οποίο τοποθετούνται οι μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματος, οι τροχοί, το κάθισμα, ακόμα και το χαρακτηριστικό ξύλινο τιμόνι με τις τέσσερις ακτίνες.

Το kit της μετατροπής κοστίζει περίπου 8.300 ευρώ και είναι διαθέσιμο ήδη για παραγγελία στην αγορά της M. Βρετανίας, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται στην τιμή αυτή ο φόρος προστιθέμενης αξίας και φυσικά η συναρμολόγηση η οποία μπορεί να γίνει και από εσάς.

Για την ιστορία και μόνο να αναφέρουμε ότι η Alfa Romeo Tipo 158 ξεκίνησε την αγωνιστική της καριέρα το 1937, έχοντας κάτω από το καπό της έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,5 λίτρου.

Το 1951 με τον M. Fangio πίσω από το τιμόνι της κατέκτησε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 παραδίδοντας τη θέση της στην αμέσως επόμενη αγωνιστική σεζόν στην εξίσου επιτυχημένη 159 η οποία και αποτέλεσε την εξέλιξή της.

Η Alfa Romeo 158 και 159 κατέκτησαν συνολικά 47 νίκες σε Grand Prix της Formula 1 από τα 54 στα οποία συμμετείχαν, ένα ρεκόρ αν μη τι άλλο εντυπωσιακό ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα.

Διαβάστε ακόμα:

Alfa Romeo Giulia GTA Spoon Edition: Όνειρο ή εφιάλτης

Οδηγώντας στο απόλυτο όριο μια Alfa Romeo 75 410 ίππων!