Eκπληκτικό video: Δείτε (και ακούστε!) την ανάβαση του VW I.D. R στο Pikes Peak


Aν θέλετε να μάθετε από τώρα πως θα είναι τα πράγματα σε μία δεκαετία στην αυτοκίνηση (και όχι μόνο στους αγώνες) δείτε αυτό τοεκπληκτικό video.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: VW
  • 7/7/2018

Η φετινή συμμετοχή της VW στην φημισμένη ανάβαση του Pikes Peak συζητήθηκε πολύ και και πολλούς λόγους. Ο πιο σημαντικός βέβαια είναι ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έφερε στην συγκεκριμένη διοργάνωση, κατάφερε να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ, κάνοντας έναν απίστευτο χρόνο, και ξεπερνώντας κατά πολύ το ρεκόρ του Loeb το 2013 με συμβατικό αυτοκίνητο.

Η εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα το πρώτο video από την ημέρα του αγώνα, με εικόνες από ελικόπτερο (θα ακολουθήσει προφανώς κάποια στιγμή και το in-car video). Στις εικόνες βλέπουμε όλη την διαδρομή των 20 περίπου χιλιομέτρων με τις 156 στροφές και την τεράστια υψομετρική διαφορά μεταξύ της καλοκαιρινής βάσης και των νεφών και του κρύου στην κορυφή.

Αυτό που εντυπωσιάζει όμως πιο πολύ είναι η απουσία κάθε αγωνιστικού "δράματος" όπως έχουμε συνηθίσει. Το Ι.D. R απλά στρίβει και επιταχύνει καταιγιστικά, με τους 650 ίππους των ηλεκτρικών του μοτέρ να βάζουν όλη την δύναμη κάτω αμέσως από την έξοδο της στροφής και χωρίς το αυτοκίνητο να έχει κάποια ακραία συμπεριφορά.

Εκείνο όμως που κάνει τα πράγματα διαφορετικά είναι ο ήχος. Ένας ήχος που δεν έχει καμία σχέση με όσα γνωρίζοουμε από τους αγώνες όπως τους ξέρουμε σήμερα, αλλά ένας ήχος που έρχεται από το μέλλον. Δεν ξέρουμε αν αυτό το παράξενο σφύριγμα είναι κάτι που σας αρέσει (πιθανόν οι περισσότεροι να ήθελαν έναν V8 ή τον λυσσασμένο ήχος ενός πεντακύλινδρου), όμως καιρός είναι να αρχίσουμε να μπαίνουμε στο νόημα των νέων δεδομένων που φέρνει η ηλεκτροκίνηση. Σε δέκα χρόνια από σήμερα, όλα θα είναι διαφορετικά. Και μάλλον καλύτερα.