Εξακύλινδρη Alfa Romeo 159 Sport Wagon δείχνει τα δόντια της στην Autobahn


Τι κι αν έχουν περάσει 15 χρόνια από την ημέρα που πάτησε για πρώτη φορά τους τροχούς της στην άσφαλτο, η Alfa Romeo 159 Sportwagon με τον V6 κινητήρα των 3,2 εξακολουθεί να γεμίζει με υπερηφάνεια τις καρδιές των απανταχού Alfisti.

  • 15/3/2021

Tα άλογα δεν τα σκοτώνουν όταν γεράσουν, πόσο μάλλον όταν αυτά τα άλογα είναι ιταλικά και ξεπηδούν μέσα από έναν εξακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 3,2 λίτρων.

Αν δεν έχετε ήδη καταλάβει, πρωταγωνιστής της νέας επιδρομής στη γερμανική Autobahn είναι μια Alfa Romeo 159. Όχι μια οποιαδήποτε Alfa Romeo 159 αλλά η κορυφαία εκδοχή του αυτοκινήτου που πέρασε στην παραγωγή το 2005 αποκτώντας τετράθυρες και station wagon εκδόσεις.

Ειδικότερα, η Alfa Romeo 159 Sportwagon αποτέλεσε ένα από τα ελκυστικότερα estate των τελευταίων 20 ετών, αποζημιώνοντας εκείνους που την επέλεξαν για την πρακτικότητα του μακρόσυρτου αμαξώματός της με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της και τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές της στην άσφαλτο.

Τις τελευταίες βάλθηκε να μας υπενθυμίσει ο γνωστός για τις καταδρομικές επιχειρήσεις του στο γερμανικό εθνικό δίκτυο YouTuber του AutoTopNL, o οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να αναζητήσει τα όρια του αειθαλούς ιταλικού station wagon, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο του V6 κινητήρα των 3,2 λίτρων, ο οποίος στα νιάτα του απέδιδε 260 ίππους και 322 Nm ροπής.

Τη σήμερον εποχή τα παραπάνω νούμερα δεν είναι αρκετά ώστε να προκαλέσουν ρίγη συγκίνησης, για τους απανταχού Alfisti, ωστόσο, το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα του εξακύλινδρου κινητήρα και η γοητευτική σιλουέτα της Alfa Romeo 156 Sportwagon αγγίζουν τις πιο ευαίσθητες χορδές των καρδιών τους.