Εξακύλινδρο το νέο pickup της Hyundai


Έξι κυλίνδρους θα κρύβει κάτω από μεταλλικές επιφάνειές του το νέο pickup της Hyundai, με τους Κορεάτες να βάζουν στο στόχαστρό τους την αμερικανική αγορά.

  • 20/1/2020

Θέμα μερικών μηνών είναι η επιστροφή της Hyundai στην κατηγορία των pickup με μια πρόταση που δεν θα περάσει απαρατήρητη.

Δεν είναι μόνον το επιβλητικό ανάστημα ενός διπλοκάμπινου pickup που καθιστά την κορεατική πρόταση εντυπωσιακή αλλά και οι προδιαγραφές, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει  ο εξακύλινδρος κινητήρας βενζίνης.

To Hyundai Santa Cruz, όπως θα ονομάζεται, θα προσφέρεται με έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα diesel χωρητικότητας 3,0 λίτρων και απόδοσης 280 ίππων, ωστόσο, δεν αποκλείεται σε αγορές όπως η αμερικανική το κορεατικό pickup να αποκτήσει και έκδοση βενζίνης -επίσης εξακύλινδρη- χωρητικότητας 3,3 λίτρων.

Δεδομένη σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία τετρακίνησης όπως άλλωστε και ενός αυτόματου κιβωτίου, το οποίο και θα αναλαμβάνει τη διαχείριση των 600 Nm ροπής.

Άγνωστο παραμένει αν το Hyundai Santa Cruz θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά, αν και εφόσον συμβεί αυτό πάντως τότε τα εξακύλινδρα σύνολα πρόκειται να αντικατασταθούν από τετρακύλινδρα με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την απόδοση των «ευρωπαϊκών» εκδόσεων και τις επιδόσεις τους.