Εξαντλητικές οι δοκιμές για την BMW i4 (video)


Η i4 βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της εξέλιξης και οι ειδικοί κάνουν τις τελευταίες ρυθμίσεις. Δείτε το πως.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/1/2021

Η BMW έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο με τις σχετικές δοκιμές και βελτιώσεις γύρω από τα κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά. Ο ειδικός της εταιρίας στέκεται ιδιαίτερα τόσο στην ακρίβεια του τιμονιού όσο και στην ιδανική κατανομή βάρους για ελεγχόμενες πλαγιολισθήσεις. Ταυτόχρονα, η i4 θα εγγυάται κορυφαία επίπεδα άνεσης και απόλυτο έλεγχο χάρη στα προηγμένα ηλεκτρονικά και συγκεκριμένα το σύστημα ARB.

Το σύστημα πρόωσης της i4 βασίζεται στο πέμπτης γενιάς eDrive που τοποθετείται στο iX3και στην επερχόμενη ναυαρχίδα iX SUV. Τους πίσω τροχούς θα κινεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 530 PS που θα προσφέρει εντυπωσιακές επιταχύνσεις και ένα 0-100 km/h σε περίπου 4 sec. Η BMW κάνει λόγο για επιδόσεις ανάλογες με ενός μοντέλου με V8 κινητήρα.

Ανάλογα με την έκδοση της μπαταρίας η αυτονομία θα φτάνει έως τα 600 km. Σύμφωνα τις πρώτες πληροφορίες η χωρητικότητα της μπαταρίας θα είναι περίπου στις 80 kWh και θα υποστηρίζει ταχυφόρτιση ισχύς έως 150 kW. Η παραγωγή της i4, του πρώτου sedan μηδενικών ρύπων της εταιρίας, θα ξεκινήσει στο τρίτο τρίμηνο του έτους για να λανσαριστεί στην αγορά στις αρχές του 2022.