Έξι προϊόντα κάτω από 10 ευρώ που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα αυτοκίνητο!


Είναι φθηνά, αλλά η αξία τους θα μπορούσε να είναι ανεκτίμητη. Ο λόγος για έξι διαφορετικά προϊόντα με κόστος κάτω των 10 ευρώ που μπορεί να σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση σε περίπτωση βλάβης.

  • 17/5/2021

Κανένας δεν θέλει να μείνει με το αυτοκίνητό του στη μέση του πουθενά από μια αναπάντεχη βλάβη, αλλά αν συμβεί αυτό, υπάρχουν μερικά εργαλεία για να σας βοηθήσουν να βγείτε από αυτήν την κατάσταση. Έχουμε κάνει μία επιλογή αυτών των εργαλείων στο eBay, που διαθέτει έναν από τους πιο εκτεταμένους καταλόγους αξεσουάρ και εξοπλισμού για αυτοκίνητα.

Tie wrap: Απλά και αποτελεσματικά

Tα Tie wrap ή "δεματικά" όπως θα μπορούσαμε να τα αποδώσουμε στα ελληνικά, είναι μία ιδανική προσωρινή λύση για πολλά προβλήματα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παράδειγμα για τη συγκράτηση μηχανικών μερών του αυτοκινήτου που δεν είναι σωστά στερεωμένα για κάποιο λόγο (π.χ. κάποιο κομμάτι που έχει σπάσει), για το δέσιμο καλωδίων, κλπ.

Επίσης μπορεί να φανούν χρήσιμα σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις, που δεν έχετε φανταστεί. Προσφέρονται σε πολλούς διαφορετικούς τύπους ανάλογα με το μήκος, το χρώμα ή το μηχανισμό κλεισίματος.

Μονωτική ταινία: Λύση από τη... Formula 1

Η κλασική μονωτική ταινία είναι ανθεκτική και εύχρηστη. Χρησιμοποιείται ευρέως στα μηχανοκίνητα σπορ όπως η Formula 1 και το MotoGP. Παρά τα εκατομμύρια ευρώ γύρω από τη Formula 1, στο τέλος η... ταπεινή μονωτική ταινία είναι ένας κλασικός τρόπος για τη στερέωση ορισμένων μερών του αμαξώματος και του εσωτερικού του αυτοκινήτου. Είναι ανθεκτική και πανεύκολη στην εγκατάσταση. Στο eBay μπορείτε να βρείτε την παραδοσιακή ταινία, ενώ υπάρχουν διαθέσιμες και με πιο εξειδικευμένες ιδιότητες που έχουν κάνουν με τη θερμοκρασία, τη στεγανοποίηση ή ακόμα και με την ανάκλαση του φωτός.

Πένσα: Ένα αποτελεσματικό εργαλείο

Οι πένσες είναι πάντα η σίγουρη επιλογή. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι και είναι ένα φθηνό και πολύ αποτελεσματικό εργαλείο. Πολλά στοιχεία του αυτοκινήτου είναι μεταλλικά και αν συμβεί κάτι θα πρέπει να τα χειριστείτε με ένα μηχανικό εργαλείο. Ανάλογα με το μέγεθος μπορείτε να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα ή ένα σετ με διαφορετικά μεγέθη.

Σουγιάς πολλαπλών χρήσεων:  Εξαιρετικά χρήσιμος!

Ένας βοηθητικός σουγιάς είναι ένα πολύ χρήσιμο και ευέλικτο εργαλείο. Δεν πρέπει ποτέ να λείπει από ένα αυτοκίνητο. Όταν δεν ξέρετε ποιο εργαλείο χρειάζεστε, το πολυεργαλείο αυτό είναι πάντα μια καλή επιλογή λόγω της ευελιξίας που προσφέρει. Ο «ελβετικός» σουγιάς, όπως αλλιώς λέγεται συνήθως έχει λεπίδα και μικρό πριόνι. Ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξετε, υπάρχουν με ενσωματωμένα κατσαβίδια, κλειδιά Allen, προσαρμογείς με κλειδί υποδοχής, ψαλίδι, πένσα.

Φακός: Το φως σας τη νύχτα

Ο φακός είναι ο καλύτερος σύμμαχος σε περίπτωση βλάβης του αυτοκινήτου τη νύχτα. Κάτι τόσο απλό και τόσο σημαντικό όσο ένας φακός πρέπει να βρίσκεται πάντα στο σετ των εργαλείων μας. Υπάρχει τεράστια ποικιλία από τους πιο παραδοσιακούς, σε αυτούς με προβολείς τύπου LED, μέχρι και με ειδικά άγκιστρα ή βάση για το έδαφος.

Γάντια: Προστατεύστε τα χέρια σας

Φροντίστε να έχετε πάντα ένα ζευγάρι γάντια στο αυτοκίνητο. Όταν πρέπει να επισκευάσουμε κάτι ή ακόμη και να αλλάξουμε τροχό σε περίπτωση κλαταρίσματος θα μας προστατεύσουν από ένα πιθανό ατύχημα στα χέρια μας. Πρέπει να θυμόμαστε ότι τα μηχανικά μέρη είναι μεταλλικά και επιπλέον, πολλά από αυτά βρίσκονται σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, επομένως ο κίνδυνος εγκαύματος είναι μεγάλος.