Εξωφρενική Porsche 911 με οκτακύλινδρο κινητήρα από Bentley


Ένα αυθεντικό hot rod βασισμένο σε μια Porsche 911 δημιούργησε ένας Γάλλος μετασκευαστής προσαρμόζοντας στον μπροστινό άξονα του εμβληματικού sportscar έναν θηριώδη V8 κινητήρα.

  • 8/5/2020

Ως γνωστόν τα hot rods αποτελούν μια πολύ ειδική κατηγορία αυτοκινήτων η οποία ευδοκιμεί στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού - εκεί όπου τα πολλά κυβικά αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση και οι μετασκευές αυτού του είδους χαρίζουν μια δεύτερη ζωή σε τετράτροχα που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν παροπλιστεί.

Η περίπτωση βέβαια της εικονιζόμενης Porsche 911 είναι διαφορετική, όχι μόνον γιατί κανείς δεν θα μπορούσε να αψηφήσει την ιστορική της αξία του εμβληματικού sportscar αλλά για το δημιουργός του εντυπωσιακού hot rod που βασίστηκε σε αυτήν δεν εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αλλά στην καρδιά της Ευρώπης.

Ο λόγος για τον Γάλλο Alexandre Danton, οι δημιουργίες του οποίου τον έχουν κάνει γνωστό σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ανάμεσα σε αυτές ανήκει και η Porsche 911 Targa της δεκαετίας του 1990 στην οποία έχει τοποθετηθεί ένας V8 κινητήρας χωρητικότητας 6,7 λίτρων.

Ο κινητήρας προέρχεται από μια Bentley Mulsane, ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική ιδιαιτερότητα της μετασκευασμένης Porsche 911 Targa, μιας και οι διαστάσεις του οκτακύλινδρου συνόλου επέβαλλαν την τοποθέτησή του στον μπροστινό άξονα αντί για τον πίσω όπου συνηθίζει να φιλοξενεί τα κινητήρα σύνολα το γερμανικό sportscar.

Οι μεγαλύτεροι σε διαστάσεις τροχοί και ο τροποποιημένος θάλαμος επιβατών ολοκληρώνουν την μετάλλαξη του αυτοκινήτου σε ένα αυθεντικό hot rod, το οποίο παρόλα αυτά δεν φαίνεται να ξεχνά την  καταγωγή του διατηρώντας αρκετά από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και όχι μόνο χαρακτηριστικά μιας κλασικής Porsche 911.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το νέο hypercar της Porsche

Οι δέκα καλύτεροι κινητήρες που μπορείς να αποκτήσεις σήμερα