«Ελ. Βενιζέλος»: Μπαίνουν σε λειτουργία οι μπάρες – Στα 10 λεπτά η δωρεάν παραμονή των οχημάτων (video)


Αλλάζει ο τρόπος εισόδου-εξόδου των οχημάτων στα τμήματα Αναχωρήσεων και Αφίξεων του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». Δείτε σε video πως λειτουργεί το νέο σύστημα και ποιες θα είναι οι χρεώσεις.

  • 9/5/2023

Λίγο πριν το κλείσιμο του 2022 το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος είχε ενημερώσει ότι σκοπεύει να βάλει ένα τέλος στο χάος με τα οχήματα που περιμένουν στις Αφίξεις/Αναχωρήσεις, θέτοντας σε λειτουργία ένα νέο σύστημα με μπάρες όπου θα χρεώνουν τους οδηγούς αν παραμείνουν στο χώρο περισσότερο από 10 λεπτά.

Οι εργασίες για την εγκατάσταση του συστήματος έχουν ολοκληρωθεί και πλέον η εταιρεία που διαχειρίζεται τον αερολιμένα ανακοίνωσε πως θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία στις 7 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το έργο σχεδιάστηκε με γνώμονα την ασφάλεια, την εύρυθμη και την περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνη χρήση των οδικών τμημάτων που προορίζονται αποκλειστικά για ολιγόλεπτη στάση οχημάτων με σκοπό την αποβίβαση/επιβίβαση επιβατών, στις Αφίξεις και στις Αναχωρήσεις.

Τι αλλάζει;

Το αεροδρόμιο διαθέτει πλέον νέα διαμόρφωση εισόδων και εξόδων στα οδικά τμήματα πρόσβασης των Αναχωρήσεων και των Αφίξεων -όπου βεβαίως θα ισχύουν οι διατάξεις του Κ.Ο.Κ.- και οι οποίες θα ελέγχονται με αυτόματο σύστημα ανακλινόμενων μπαρών, με χρόνο διέλευσης, στάσης και εξόδου, τα 10 λεπτά.

Η διέλευση θα γίνεται εύκολα και άνετα, με μια πολύ απλή διαδικασία που θα ρυθμίζει την κυκλοφορία και την ολιγόλεπτη στάση σε ειδικά διαμορφωμένες θέσεις, αποτρέποντας την παράνομη στάθμευση και την παρατεταμένη παραμονή για την οποία ο χώρος δεν προορίζεται.

H υπέρβαση των 10 λεπτών δωρεάν παραμονής των οχημάτων θα επιφέρει χρέωση ύψους €5 για τα επόμενα 10 λεπτά, ενώ μετά τα 20 λεπτά παραμονής στο χώρο, θα υπάρχει πρόσθετη χρέωση €1/λεπτό.

Η εταιρεία αναφέρει ότι στόχος του έργου δεν είναι η χρέωση και η επιβάρυνση των χρηστών - αντίθετα, η απλή διαδικασία αποσκοπεί στη γρήγορη προσαρμογή των οδηγών σε μια πιο λειτουργική και δίκαιη για όλους χρήση των χώρων.

Η διεθνής εμπειρία άλλωστε μάς δείχνει πως η αντιμετώπιση κυκλοφοριακών ζητημάτων με ανάλογα συστήματα, αποτελεί διαδεδομένη και επιτυχημένη πρακτική στα περισσότερα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, που πέτυχαν πολύ υψηλά ποσοστά συμμόρφωσης των οδηγών σε σύντομο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση των χώρων διέλευσης των οχημάτων.

Ειδικές προβλέψεις θα ισχύουν για τους ταξιδιώτες με μειωμένη κινητικότητα και αυξημένες ανάγκες, ενώ η παροχή δωρεάν στάθμευσης στους χώρους Μικρής Διάρκειας P1 & P2 για 20 λεπτά θα εξακολουθήσει να ισχύει για όλους τους χρήστες. 

Πλήρης ενημέρωση για το «τι αλλάζει» και «γιατί», είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΔΑΑ

Στο παρακάτω video μπορείτε να έχετε μια πρώτη γνωριμία με τη νέα διαδικασία…