Ελ. Βενιζέλος: Σε πλήρη λειτουργία οι μπάρες εισόδου-εξόδου των οχημάτων- Δείτε τις χρεώσεις (photos)


Την Τετάρτη 7 Ιουνίου τέθηκε σε πλήρη λειτουργία το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου των οχημάτων στα τμήματα Αναχωρήσεων και Αφίξεων του αεροδρομίου. Δείτε πώς λειτουργεί.

  • ΦΩΤΟ: CAR AND DRIVER
  • 7/6/2023

Λίγο πριν μας αφήσει το 2022 η διοίκηση του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» ανακοίνωσε ότι αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο εισέρχονται και εξέρχονται τα οχήματα στα τμήματα των Αναχωρήσεων και των Αφίξεων. Συγκεκριμένα είχε ανακοινώσει πως ετοιμάζεται να εγκαταστήσει ένα νέο σύστημα με μπάρες το οποίο θα επιτρέπει στα οχήματα να παραμένουν μόλις 10 λεπτά στους συγκεκριμένους τομείς.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του Car and Driver, το νέο σύστημα με τις μπάρες τέθηκε σε πλήρη λειτουργία την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 και αυτό σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής η υπέρβαση του 10λέπτου θα επιφέρει χρέωση 5 ευρώ για τα επόμενα 10 λεπτά, ενώ μετά το 20λεπτο θα υπάρχει πρόσθετη χρέωση 1 ευρώ/λεπτό!

Η διοίκηση του αεροδρομίου είχε τονίσει πως το νέο σύστημα δεν έχει στόχο τη χρέωση και την επιβάρυνση των χρηστών, αλλά αποσκοπεί στην πιο δίκαιη και λειτουργική για όλους χρήση των χώρων. Παράλληλα είχε τονίσει πως πάνω στην ίδια λογική λειτουργούν πολλά αεροδρόμια ξένων χωρών.

Αναλυτικές πληροφορίες για το «τι αλλάζει» και «γιατί», είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΔΑΑ.

Στο παρακάτω video μπορείτε να έχετε μια πρώτη γνωριμία με τη νέα διαδικασία…